Αλμυρός: Της ζήτησαν να αφήσει χρήματα και κοσμήματα στα σκουπίδια και μπέρδεψαν τους κάδους…

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν σήμερα τρία άτομα που θέλησαν να εξαπατήσουν μια 70χρονη γυναίκα στη Σούρπη, το απόγευμα της Τετάρτης. Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα από τον Βόλο, που ενώ έπεισαν το θύμα πως πρέπει να δώσει 8.500 ευρώ για να εγχειριστεί η αδελφή της, δεν γνώριζαν τις γειτονιές του χωριού και μπέρδεψαν σε ποιο σημείο ήταν ο κάδος σκουπιδιών που της είπαν να αφήσει τα χρήματα και τα κοσμήματα…Η καθυστέρηση εκ μέρους των δραστών ήταν καθοριστική για την σύλληψή τους καθώς έδωσε χρόνο στην αστυνομία να τους εντοπίσει.

Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα της παρέας τηλεφώνησε στην 70χρονη και προσποιήθηκε την αδελφή της. Την «ενημέρωσε» πως πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά από τροχαίο και επιβάλλεται να παραγγείλουν ορθοπεδικές λάμες από την Ιταλία. Οι «γιατροί» της ζητούσαν 8.500 ευρώ και η νεαρή γυναίκα της έδωσε το τηλέφωνο για να μιλήσει μαζί τους, ώστε να επιβεβαιώσει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Την έπεισαν να εναποθέσει σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι της, το χρηματικό ποσό των 3.570 € καθώς και τιμαλφή αξίας 5000 ευρώ, αλλά οι δράστες «χάθηκαν» στις γειτονιές του χωριού και μπέρδεψαν τους κάδους…
Η 70χρονη γυναίκα είχε στο μεταξύ ενημερώσει μια γειτόνισσά της και εκείνη με την σειρά της κάλεσε την αστυνομία, που συνέλαβε τα τρία άτομα την ώρα που είχαν εντοπίσει τον στόχο τους και παρέλαβαν από τα σκουπίδια τα χρήματα και τα κοσμήματα.
Χθες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, ζήτησαν προθεσμία για σήμερα και κρατήθηκαν στο τμήμα.