Ο Γ. Μουλάς ανακάλυψε νέο μεγάλο κίνδυνο από το LNG: Θα χάσουν αξία τα “φιλέτα”

Η δημοτική αρχή του Βόλου , όπου πρωτοκλασσάτο στέλεχος είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, υποδέχτηκε και “σύστησε” στους πολίτες τους επενδυτές της μονάδας LNG στον Παγασητικό, ενώ υπονομεύτηκε κάθε συζήτηση κατά της επένδυσης , στο δημοτικό συμβούλιο όπου είναι πρόεδρος. Αποφάσεις κατά της εγκατάστασης μονάδας LNG έλαβαν μόνο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης , που συγκάλεσαν δημοτικό συμβούλιο με την συμμετοχή επιστημόνων  και τα μέλη της δημοτικής αρχής Μπέου δεν παρέστησαν. Ο Γ. Μουλάς με επιστολή του και με την ιδιότητα του προέδρου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού του Αγίου Στεφάνου, δεν επιχειρηματολογεί κατά μιας επένδυσης που σε ενδεχόμενο ατύχημα θα προκαλέσει “Φουκοσίμα” στην περιοχή καθώς όπως τονίζει υπάρχουν γι΄αυτό ειδικοί,  αλλά δηλώνει κάθετα αντίθετος , γιατί θα υποβαθμιστεί η οικοπεδική αξία των “φιλέτων” της περιοχής.

«Παρόλο που στον τρέχοντα Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό του Δήμου Βόλου που είναι και νόμος του κράτους, προβλέπεται η κατάργηση των δεξαμενών καυσίμων στα Αστέρια Αγριάς, δίπλα από την ΑΓΕΤ και η μη εγκατάσταση άλλων εντός του Παγασητικού κόλπου, έχομε την υποβολή τέτοιας επικίνδυνης πρότασης σε κατοικημένες περιοχές.

Για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον δεν θα αναφερθούμε, αφού για το θέμα αυτό υπάρχουν πλέον ειδικοί να αναφέρουν τις αντιρρήσεις τους. Θα αναφέρομε όμως τις οικονομικές επιπτώσεις του έργου στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό και στις ατομικές περιουσίες των μελών του. Είναι αυτονόητο ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας επικίνδυνης βιομηχανικής μονάδας σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τα οικόπεδά μας, υποβαθμίζει αυτόματα την οικονομική αξία τους. Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άνθρωπος που θα πάει να αγοράσει το οικόπεδο και πολύ περισσότερο ότι θα κτίσει σπίτι στον οικισμό μας, βάζοντας το κεφάλι τους στον ντορβά. Κανένας πλέον δεν θα είναι τόσο ανόητος ώστε να θέσει τον εαυτόν του και την οικογένειά του σε κίνδυνο.

Έρχεται αυτή η μονάδα του LNG και βάζει ταφόπλακα σε κάθε μελλοντικό επενδυτικό σχεδιασμό. Επομένως μία έκταση φιλέτο για επενδύσεις θα μετατραπεί σε μπαΐρι ελέω της επιχείρησης αυτής.

Το επακόλουθο της κατάρρευσης της αξίας των περιουσιών μας, οικιών και οικοπέδων δεν θα μείνει αναπάντητο. Για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη για τις αναλογούσες αποζημιώσεις εναντίον παντός υπευθύνου όσο υψηλά και να ευρίσκονται αυτοί», επισημαίνεται στην επιστολή του.