Άφαντοι οι δράστες της κινηματογραφικής κλοπής σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο του Βόλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την διάρρηξη-κλοπή που σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Ερμού και Σπυρίδη.

Ένας από τους δράστες, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, έφθασε με κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας Audi έξω από το κοσμηματοπωλείο, προσέκρουσε με το όχημα στην είσοδο του καταστήματος, έσπασε την κεντρική πόρτα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά αφαίρεσε μεγάλο αριθμό κοσμημάτων. Έξω από το κατάστημα τον περίμενε ο δεύτερος δράστης με μηχανή και οι δυο τους έσπευσαν να εξαφανιστούν με την πολύτιμη λεία τους.

Με “χειρουργικές” κινήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δραστών ξήλωσε αρχικά το κολωνάκι που υπάρχει στο σημείο και στη συνέχεια έσπασε με το αυτοκίνητο την κεντρική πόρτα του καταστήματος. Έτσι μπήκε στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου και με “χειρουργικές” κινήσεις άρπαξε χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα, ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας, τα οποία έβαλε σε πλαστική σακούλα. Μάλιστα, δρώντας με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, κατάφερε να αποφύγει το σύστημα παρακολούθησης που υπήρχε στο κατάστημα.

Το “χτύπημα” έγινε στις 5 περίπου το πρωί και η κλοπή διαπιστώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας, όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να ανοίξει το κοσμηματοπωλείο, καθώς χθες Κυριακή η αγορά ήταν ανοιχτή. Ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία που συγκεντρώνει από χθες στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών. Στα “χέρια” τους οι αστυνομικοί έχουν και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Απόπειρα διάρρηξης και σε άλλο κοσμηματοπωλείο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι δράστες, το προηγούμενο βράδυ είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν άλλο κοσμηματοπωλείο του Βόλου, επίσης στην οδό Σπυρίδη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μάλιστα, έδεσαν με σχοινί τα ρολά του χρυσοχοείου από το αυτοκίνητό τους και επιχείρησαν να το τραβήξουν ανεπιτυχώς.

Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και, μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες της κλοπής στον Βόλο να είναι μέλη σπείρας με πανελλαδική δράση, καθώς οι κινήσεις τους μαρτυρούν οργανωμένο χτύπημα από διαρρήκτες χρυσοχοείων.