Ας μιλήσουμε για τη Μαρέβα και τον Καρβέλα

Του Γιάννη Παντελάκη.

TΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, που έναν χρόνο αργότερα εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαίο πρόβλημα, αφού αγγίζει το θυμικό σχεδόν όλων, δεν υπάρχει πια από χθες στην ειδησεογραφία, στον δημόσιο διάλογο, στις αναφορές των πολιτικών κομμάτων.

Κυριάρχησαν θέματα του αστυνομικού δελτίου και ενδιαφέροντος και η ιστορία γύρω από την περιουσιακή κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού. Η ατζέντα άλλαξε. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως δεν άλλαξε επειδή το επέλεξε η κυβέρνηση, η οποία είχε κάθε λόγο να μεταφέρει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από τα Τέμπη. Άλλαξε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, βουλευτής της οποίας το ανέδειξε, χωρίς καν να υπάρχει ένα νέο στοιχείο που να το δικαιολογεί.

Ο λαϊκισμός που, όπως αποδεικνύεται, βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε αρκετούς, αν όχι όλους τους πολιτικούς χώρους μοιάζει ανίκητος.
Η συνέχεια είναι γνωστή, ακολούθησε η πρωθυπουργική αντίδραση, η οποία δεν είχε πολλή σοβαρότητα, από τη στιγμή μάλιστα που έλεγε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει προσωπικά στο δικαστήριο εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ανακίνησε το θέμα. Θα καταθέσει, δηλαδή, στη Δικαιοσύνη, την ηγεσία του οποίου διορίζει ο ίδιος και το υπουργικό συμβούλιο!

Ακολούθησε ακόμα η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος με λαϊκίστικο τρόπο συνέδεσε τη δήλωση του πρωθυπουργού με το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Κ. Καραμανλής δεν έχει καθίσει στο σκαμνί. Ακολούθησαν τα γνωστά τηλεοπτικά παράθυρα με βαρετούς διαξιφισμούς πολιτικών στελεχών γύρω από την επίθεση στη σύζυγο του πρωθυπουργού. Ακολούθησαν τα μίντια, που λατρεύουν το κουτσομπολιό. Η μπάλα χάθηκε.

TO EΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ είναι μια κορυφαία υπόθεση για να περάσει σε δεύτερο επίπεδο. Έχει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά και ανάλογες απορίες για τους υπεύθυνους και την απονομή ευθυνών. Όμως στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ο δημόσιος διάλογος κινείται γύρω από τα ακίνητα της συζύγου του πρωθυπουργού, θέμα για το οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό νέο στοιχείο, γύρω από μια τηλεοπτική συνέντευξη του Καρβέλα και μία ακόμα γυναικοκτονία, το μοναδικό θέμα που δικαιολογεί ανησυχία, φόβους και προβληματισμό.

Ένα συντριπτικά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ιδιαίτερα μέσω των σόσιαλ μίντια, συζητά για τη Μαρέβα και τον Καρβέλα. Ο λαϊκισμός που, όπως αποδεικνύεται, βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε αρκετούς, αν όχι όλους, τους πολιτικούς χώρους μοιάζει ανίκητος. Ο εκδότης Γ. Κουρής, που τον καθιέρωσε στη δημοσιογραφία αλλά και στον πολιτικό λόγο, από εκεί που βρίσκεται πρέπει να νιώθει ικανοποιημένος που βρήκε άξιους συνεχιστές…

lifo.gr