ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ασύλληπτη ανατροπή απ’ τον εφτάψυχο Δικέφαλο του Βορρά

Ο εφτάψυχος ΠΑΟΚ έκανε και πάλι το θαύμα του! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μολονότι βρέθηκε να χάνει με 1-2 απ’ την ΑΕΚ στο 75′, με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πραγματοποίησε μια επική ανατροπή. Επικράτησε με 3-2 της Ένωσης χάρη στα δύο γκολ του ασύλληπτου Κωνσταντέλια και στη βολίδα του Σάστρε στο 90′ και παρέμεινε ολοζώντανος στη μάχη για τον τίτλο.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
ΑΕΚ 75 (34 αγ.)
ΠΑΟΚ 71 (33 αγ.)
Παναθηναϊκός 71 (33 αγ.)
Ολυμπιακός 70 (33 αγ.)
Άρης 49 (33 αγ.)
Λαμία 35 (34 αγ.)

Ο ΠΑΟΚ έκανε κάτι περισσότερο από ιδανική εκκίνηση στο ντέρμπι. Προτού ασυμπληρωθεί το 3ο λεπτό ο Μπάμπα γύρισε στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ κι ο Κωνσταντέλιας με πανέξυπνη προβολή άνοιξε το σκορ (1-0).

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση καθώς στο 9′ ο Πινέδα έκανε την ατομική ενέργεια, απέφυγε όποιον παίκτη του ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά του και σούταρε με δύναμη γράφοντας το 1-1.

Ο Πινέδα είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 19′ για το 1-2 αλλά ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μια καταπληκτική απόκρουση. Ο Κροάτης γκολκίπερ είχε άλλη μια μεγάλη επέμβαση στο 32′ σε σουτ του Αραούχο.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δική του μεγάλη ευκαιρία στο 37′ όμως η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κουλιεράκη αποκρούστηκε αρχικά απ’ τον Αθανασιάδη, ενώ στη συνέχεια βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι! Σπουδαία ευκαιρία είχε ο Δικέφαλος του Βορρά και στο 39′ αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σβαμπ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σημαντική δράση μέχρι το 65′, οπότε ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία με βολέ του Κωνσταντέλια μέσα απ’ την περιοχή. Όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 1-1. Δίχως να έχει απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε γκολ με ανέλπιστο τρόπο στο 75′. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα και ο Σβαμπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά αποτρέποντας το αυτογκόλ, όμως ο Βίντα πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά πέτυχε το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε και στο 81′ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κάλενς απέτυχε να απομακρύνει δύο φορές, ο Σαμάτα έστρωσε με το κεφάλι στον Κωνσταντέλια, ο οποίος εκτέλεσε για το 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν παράτησε τη μάχη και στο 90′ έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Ο Σάστρε έπιασε ένα καταπληκτικό βολέ έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο και στο πόδι του Γιόνσον, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2 βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46′ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (78′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (78′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (93′ Bιεϊρίνια), Τόμας (70′ Σαμάτα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (78′ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Πινέδα, Αραούχο (65′ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (78′ Τσούμπερ).
Πηγή: ethnos.gr