“Καλπάζει” ο κορωνοϊός – Άνοιξε ξανά η Μονάδα Αρνητικής Πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου 

Έντονες πιέσεις δέχεται το σύστημα υγείας στη Μαγνησία εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο toy Βόλου. Το Σαββατοκύριακο έγιναν περίπου 20 νέες εισαγωγές με αποτέλεσμα χθες το πρωί να ανοίξει εκ νέου η Μονάδα Αρνητικής Πίεσης με 5 κλίνες, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να τεθεί σε λειτουργία και δεύτερη κλινική covid. Αυτή τη στιγμή, στη Β΄κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 32 ασθενείς και 5 στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Στη ΜΕΘ δίνουν “μάχη” για τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ το Σάββατο κατέληξε ένας ακόμη ηλικιωμένος. Επίσης, μια 60χρονη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Χαλκίδα την Παρασκευή, προκειμένου να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείο της πόλης, αφού δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στην Εντατική Μονάδα του “Αχιλλοπούλειου”.

Στη Μαγνησία τα ενεργά κρούσματα φθάνουν τα 777, ενώ σε όλη τη Θεσσαλία τα 2871. Συνολικά νοσηλεύονται 209 άτομα και υπολογίζεται ότι 2.662 ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκο απομόνωση.

Χθες Κυριακή, ο ΕΟΔΥ “έδωσε” 59 νέες μολύνσεις στη Μαγνησία, εκ των οποίων οι 2 στις Σποράδες. Ακόμη 15 κρούσματα Covid-19 προέκυψαν κατά τη μαζική δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου του Δήμου Βόλου, τα οποία αφορούν σε 4 άντρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.