30 σχολεία και 800 μαθητές επισκέφτηκαν φέτος το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Οκτακόσιοι μαθητές από τριάντα σχολεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας επισκέφτηκαν φέτος το Βυζαντινό Μουσείο της Μακρινίτσας όπου και συμμετείχαν στα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου.

Οι μαθητές που επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο της Μακρινίτσας γνώρισαν την τέχνη της αγιογραφίας, πήραν μια γεύση ως ξυλογλύπτες, ζύμωσαν πρόσφορα, διδάχθηκαν για τη χρήση του άρτου και του λαδιού στη Θεία Λατρεία και ταξίδεψαν νοερά μέχρι τους Αγίους Τόπος μέσα από εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Μαθητές από το Μούρεσι και το Ανήλιο στο Βυζαντινό Μουσείο
Το Βυζαντινό μουσείο της Μακρινίτσας επισκέφτηκαν χθες το πρωί μαθητές του δημοτικού σχολείου Μουρεσίου – Ανηλίου όπου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Άρτος Επιούσιος”.

Οι μαθητές έμαθαν για την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από το 13ο έως τον 20ο αιώνα και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τονίζει τη σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού που χρησιμοποιείται στα μυστήρια της εκκλησίας. Στο τέλος, οι μαθητές ζύμωσαν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα χριστόψωμα, τα κέντησαν και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.