Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου μέλος της Resilience

Η Γενική Συνέλευση της ερευνητικής υποδομής RESILIENCE διόρισε τη Francesca Cadeddu (FSCIRE), τη Roxanne Wyns (LIBIS/KU Leuven) και τον Ahmet Alibasic (Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο) ως εκτελεστικούς διευθυντές της ερευνητικής υποδομής RESILIENCE για την περίοδο 2022- 2025. Η ερευνητική υποδομή RESILIENCE (της οποίας μέλος είναι και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου) έγινε πρόσφατα δεκτή στον οδικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Φόρουμ για τις Υποδομές Έρευνας (ESFRI) 2021. Παράλληλα ξεκίνησε η προπαρασκευαστική φάση λειτουργίας της 2022-2025, η οποία θα λειτουργήσει υπό την καθοδήγηση των παραπάνω τριών εκτελεστικών διευθυντών.

Ο ρόλος των εκτελεστικών διευθυντών είναι να μεταφέρουν από τη θεωρία στην πράξη το στρατηγικό σχέδιο που καταρτίστηκε από τη Γενική Συνέλευση, εξασφαλίζοντας την ορθή εφαρμογή του. Μαζί, οι τρεις εκτελεστικοί διευθυντές θα οδηγήσουν την κοινοπραξία προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός νομικού προσώπου με την επωνυμία Κοινοπραξία Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Υποδομής (European Research Infrastructure Consortium EPIC), που αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Γενική διευθύντρια θα είναι η Francesca Cadeddu (FSCIRE, Μπολόνια). Η Roxanne Wyns (LIBIS/KU Leuven) και ο Ahmet Alibasic (Πανεπιστήμιο του Σεράγεβο) θα είναι οι δύο αναπληρωτές διευθυντές, υπεύθυνοι για τη στρατηγική τεχνικής καινοτομίας και τη βιωσιμότητα και σταθεροποίηση της κοινοπραξίας.

Τα μέλη της ερευνητικής υποδομής RESILIENCE εκφράζουν την ικανοποίησή τους που αυτοί οι έμπειροι και ικανοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τις θέσεις τους ως διευθυντές, υπηρετώντας την κοινοπραξία με διαφορετικούς τρόπους.

Σχετικά με το RESILIENCE

Το RESILIENCE είναι μια μοναδική, διεπιστημονική και ανατροφοδοτική ερευνητική υποδομή για τις θρησκευτικές σπουδές, η οποία οικοδομεί μια πλατφόρμα υψηλής λειτουργικότητας, παρέχοντας διαρκώς εξελισσόμενα εργαλεία και μεγάλα δεδομένα σε μελετητές από όλους τους επιστημονικούς κλάδους που ασχολούνται με το θρησκευτικό φαινόμενο στη διαχρονική και συγχρονική του ποικιλία.

Το Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Φόρουμ για τις Υποδομές Έρευνας (ESFRI) συμπεριέλαβε το RESILIENCE στον Οδικό του χάρτη 2021. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η ερευνητική υποδομή RESILIENCE θα έχει θέση στο στρατηγικό πλαίσιο για τις Ερευνητικές Υποδομές στο χώρο της Ευρωπαϊκής Έρευνας.

Σχετικά με το ESFRI

Το ESFRI, το Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Φόρουμ για τις Υποδομές Έρευνας, είναι ένα στρατηγικό εργαλείο για την προαγωγή της επιστημονικής ενσωμάτωσης στην Ευρώπη και την ενίσχυση της διεθνούς προσέγγισής της. Ο οδικός χάρτης του ESFRI είναι ένα βασικό μέσο μέσω του οποίου το φόρουμ του ESFRI καταρτίζει ένα μακροπρόθεσμο ευρωπαϊκό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη ερευνητικών υποδομών. www.esfri.eu