Η πρώτη κατοικία 150 οικογενειών στη Μαγνησία “βγαίνει στο σφυρί”

Σε  εφιάλτη έχει μεταβληθεί η υπόθεση των πλειστηριασμών κατοικιών. Οι  κατασχέσεις – πλειστηριασμοί δεν αφορούν στην πλειοψηφία τους σε «βίλες και επαύλεις πλουσίων κακοπληρωτών και επιχειρηματικά ακίνητα χρεοκοπημένων εταιρειών» αλλά σπίτια και επιχειρήσεις. Ενα μεγάλο “κύμα” πλειστηριασμών θα είναι αυτό από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι τον Μάϊο του 2023. Μέσα σε 6 μήνες συνολικά 150 σπίτια που αφορούν πρώτη κατοικία  βγαίνουν στο Νομό σε πλειστηριασμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμο για ελάχιστα χρήματα σε σχέση με την αξία τους. Στην  Αγριά, για παράδειγμα,  βγαίνει στο σφυρί μονοκατοικία με αποθήκη για 63.000 ευρώ, ωστόσο τα περισσοτερα σπίτια που πλειστηριάζονται είναι τριάρια και δυάρια. Επίσης 30 επαγγελματικοί χώροι μπορεί να αλλάξουν χέρια από 1η Νοεμβρίου μέχρι 30 Ιανουαρίου, που έχουν οριστεί οι ημερομηνίες των πλειστηριαμών.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι στις αρχές του 2023 περισσότερα από 50 ακίνητα  -πρώτης κατοικίας- θα «βγουν στο σφυρί». Μέχρι τέλος Οκτωβρίου είχαν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Βόλου 263 κατασχετήρια που αφορούσαν κυρίως κατοικίες ενώ το 2021 οι περιπτώσεις ήταν 58.

Δεν είναι μόνο η πρώτη κατοικία, που θα χάσουν άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για να την αποκτήσουν, εάν δεν ληφθούν αποφάσεις από τον Αρειο Πάγο, που να βάζουν οριστικό φρένο στους διμεσολαβητές των funds.

Ξενοδοχεία, αποθήκες, oικόπεδα στη Σκιάθο, αγροτεμάχια στο Νότιο Πήλιο βγαίνουν σε πλειστηριαμό  για 1500 ευρώ.

Σε Βελεστίνο και Στεφανοβίκειο τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό για 25.000 και 28.000 ευρώ, οπως και στην Αγχίαλο και το Διμήνι. Οικοδομίσιμα οικόπεδα στην Αργαλαστή βγαίνουν στον πλειστηριασμό για 17.000 ευρω.