“Persona non grata όποιος τολμήσει να καταργήσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου”

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση ή υπουργός αποφασίσει το κλείσιμο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου θα είναι persona non grata στην πόλη, έστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος κατά τη σημερινή επίσκεψη στα δικαστήρια του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Κώτσηρα.
Ο κ. Κώτσηρας επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο Βόλου λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι και είχε συνάντηση τόσο με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου, όσο με εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων.

Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.23, η επιβάρυνση των νομικών υπηρεσιών με ΦΠΑ και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Αναφερόμενος στα σχέδια αναδιάρθρωσης που επιχειρούνται στον χώρο της διοικητικής δικαιοσύνης,ο κ. Στρατηγόπουλος ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία απόφαση για κλείσιμο του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Απαντώντας ο κ. Κώτσηρας επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε εξέλιξη οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγές στον δικαστικό χάρτη, ωστόσο παραδέχθηκε ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει τα επόμενα χρόνια ένα άλλο μοντέλο δικαστικού χάρτη.

Για το θέμα του δικαστικού μεγάρου δεν έγινε συζήτηση και ο κ. Κώτσηρας αρκέστηκε να σημειώσει ότι είναι σημαντική η εξέλιξη ότι θα γίνει νέο μέγαρο με ΣΔΙΤ.