Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Το νομοσχέδιο για την υγεία απαξιώνει την λειτουργία του ΕΣΥ

Με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Χρήστο Βενέτη συναντήθηκε η πρώην υφυπουργός και νυν πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας.
Επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε ήταν καταρχήν το πρόσφατο νομοσχέδιο για την υγεία, για το οποίο υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις τόσο από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας όσο και από άλλους ιατρικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απαξιώνει την λειτουργία του ΕΣΥ και αποδυναμώνει στην ουσία, την δημόσια περίθαλψη.

Παράλληλα τονίστηκε το θέμα της υποστελέχωσης τόσο σε υγειονομικό προσωπικό των ΤΟΜΥ αλλά και των νοσοκομείων, όσο και του ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού το οποίο χρήζει αντικατάστασης με νέας τεχνολογίας υλικά και ιατρικά μηχανήματα.
Ο κ. Βενέτης τόνισε την ανάγκη προσλήψεων ιατρικού προσωπικού με αναβαθμισμένο μισθολόγιο και τήρηση ενός συστήματος εφημεριών ώστε οι γιατροί να μπορούν να ανταποκριθούν, όχι εξαντλητικό, και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ακέραιο στους πολίτες.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της αέριας ρύπανσης που ταλανίζει την περιοχή του Βόλου, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών είναι μεγάλες και προς αυτό το θέμα θα πρέπει να συνεχιστούν δράσεις με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης ώστε όλοι μαζί να συνδράμουν προς την εξεύρεση λύσης προς όφελος της υγείας των κατοίκων της Μαγνησίας.
Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον κ. Βενέτη για την ενημέρωση και την εποικοδομητική συζήτηση και τόνισε ότι θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις για την προάσπιση της υγείας των πολιτών της Μαγνησίας.