Στην αυλή του σπιτιού της δολοφονήθηκε η 59χρονη Γερμανίδα στη Μηλίνα

Σε ανθρωποκτονία αποδίδεται πλέον ο θάνατος της 59χρονης Γερμανίδας, που αρχικά αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, μετά την ανατροπή που προκάλεσε το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Λάρισας, βάσει του οποίου, η γυναίκα δέχθηκε σφαίρα 22 mm από πυροβόλο όπλο στη Μηλίνα.

Η ιατροδικαστής Λάρισας Χρυσαυγή Κούση δήλωσε στο protothema.gr ότι «η σφαίρα ήρθε από πίσω προς τα εμπρός με ελαφρώς λοξή πορεία. Κινήθηκε προς τα δεξιά με ελαφρώς πορεία προς τα πάνω».

Στην ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία θανάτου αναφέρεται το τυφλό τραύμα θώρακα που προκλήθηκε με βολίδα πυροβόλου όπλου. Σύμφωνα με την κ. Κούση η γυναίκα έφερε διαμπερές τραύμα στον αριστερό πνεύμονα και την καρδιά.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έχει καλέσει τον άντρα της 59χρονης αλλά και τα παιδιά της για συμπληρωματικές καταθέσεις. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες κρατούν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού της
Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η γυναίκα σκοτώθηκε περίπου στις 3-4 το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού της και τη σορό της εντόπισε ο σύζυγός της σχεδόν πέντε ώρες μετά, στις 8 το απόγευμα. Η βολίδα από το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης παρέμεινε στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Η 59χρονη φορούσε μαγιό, από πάνω ποδιά μαγειρέματος και παντόφλες, ενώ το άψυχο σώμα της βρέθηκε στο τσιμέντο του αύλειου χώρου. Αρχικά ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αιτία, όμως η ιατροδικαστή εξέταση αποκάλυψε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Η γυναίκα είχε καταγωγή από τη Γερμανία. Αρχικά, αναφερόταν ως τουρίστρια, όμως νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζούσε περίπου 15 χρόνια στην περιοχή με το σύζυγό της και είχαν δύο δίδυμα κορίτσια.

«Ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος»
Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μηλίνας, Κωνσταντίνος Γκουτζίνης, η γυναίκα με τον σύζυγό της ζούσαν τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια στο χωριό και ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος. Οι κάτοικοι τη γνώριζαν και την έβλεπαν συχνά να βγαίνει για ψώνια. «Κάνεις δε μπορεί να καταλάβει πώς έγινε η ανθρωποκτονία και το έρευνα ή αστυνομία», ανέφερε.

«Ήταν ήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Δεν εργάζονταν. Στη Γερμανία είχαν μία εταιρεία και ήρθαν να μείνουν στην Ελλάδα. Είχαν τα παιδιά τους, το σπίτι τους, τις παρέες τους. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της, στην αυλή του σπιτιού τους», σημείωσε για την ίδια και την οικογένειά της.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρουν ότι η 59χρονη ήταν ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στην περιοχή ούτε είχε διαμάχη με κάποιον.

Πέθανε πριν 11 ημέρες
Η 59χρονη κατέληξε πριν 11 μέρες στη Μηλίνα. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, που αποδόθηκε σε αιφνίδια αίτια.

Στη συνέχεια, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, το πτώμα της μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Όμως η μεταφορά έγινε με αρκετές ημέρες καθυστέρησης λόγω φόρτου εργασίας. Το αποτέλεσμα άλλαξε όλα τα δεδομένα, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου ξεκίνησαν από την αστυνομία έρευνες, που είναι επικεντρωμένες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Επίσης, οι αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε σκάφη, ποιμνιοστάσια και κατοικίες για να βρεθεί το όπλο, όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα.