To κατά Μπέο «new deal» κοστίζει ακριβά αλλά… έχει πολλά απίδια ακόμη ο σάκος μέσα

Σαν τα βλήματα της Νέας Αγχιάλου που έσκαγαν το ένα πίσω από το άλλο όταν λαμπάδιασε ο τόπος στην πρόσφατη πυρκαγιά θα σκάνε κάθε μέρα τα σκάνδαλα, οι αβλεψίες, οι κουτοπονηριές, οι στραβοτιμονιές και βεβαίως-βεβαίως οι επιλεκτικές οικονομικές αποφάσεις του Δήμου, που ω του θαύματος ευεργετούσαν (δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι αυτό είναι το σωστό ρήμα, αλλά τέλος πάντων το αφήνω) κολλητούς, συνεργάτες, φίλους της αυτού εξοχότητος του κυρίου Δημάρχου.

Μετά από την κραυγαλέα μπόμπα για το οίκημα της πλατείας Ελευθερίας, για το οποίο μπαίνει μέσα ο δήμος 127.543 ευρώ, γιατί «ξέχασε» να τα απαιτήσει, μετά την κραυγαλέα ιστορία με τον δημοτικό ξενώνα της Μακρινίτσας που τον λειτουργούσε η κόρη του προτελευταίου Κοινοτάρχη Μακρινίτσας, ενός ευπρεπέστατου ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που «συμπτωματικά» είναι και σύζυγος του επί μισθώ συμβούλου του μέγα Αρχιερέα Μπέου, όπου και εκεί «ξέχασαν» να πληρώνουν υποχρεώσεις για την χρήση ύψους 130.000 ευρώ, έσκασε και η ιστορία με τα χρέη προς τη ΔΕΗ της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή του Δήμου, ύψους 20.059.529,74 ευρώ. Δυο ΕΡΓΗΛΕΣ και βάλε! Με την ΕΡΓΗΛ να ρουφάει κανονικά και με το νόμο κάθε ευρουλάκι που πληρώνει ο αφελής Βολιώτης για το νερό που δεν έχει, αλλά και όταν έχει το έχει πλούσιο σε σκληρότητα με τα χλωριόντα να έχουν φτάσει στον ουρανό. Με λίγα λόγια ο Δήμος, ο Μπέος δηλαδή, ο μέγας επιχειρηματίας, μάγκας, καραμπουζουκλής, που μυρίζεται τις μπίζνες και κυρίως «σκίζεται» για την ευημερία του τόπου, πουλάει το νερό ακριβότερα από σχεδόν κάθε πόλη στην Ελλάδα. Ούτε το Ιαπωνικό Fοllico JEWELRY WATER να ήταν, το πιο ακριβό στον κόσμο με 616 δολάρια το λίτρο! Έλα τώρα, θα μου πείτε, υπερβολές, αντιπολιτευτικές κορώνες για να απομειώσετε το επιχειρηματικό δαιμόνιο του τετραπέρατου δημάρχου μας. Ωραία, πάρτε χαρτί και μολύβι. Τόσα η ΕΡΓΗΛ, τόσο το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ, τόσο το φέσι στη ΔΕΗ που εσαεί δεν μπορεί να μένει απλήρωτο, με τους τόκους τους φυσικά που και αυτοί είναι μια γερή μπάζα. Κάντε τη σούμα, κάντε μια διαίρεση με τα λίτρα του νερού που καταναλώνεται και βγάλτε εσείς το νούμερο και τότε θα σας έρθει κόλπος. Ήδη το κόλπο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς λειτουργεί και μας τα ξαφρίζουν σιγά-σιγά για να μην τους πάρουμε με τις πέτρες. Και άντε να μη φτάσει να κοστίζει όσο το γιαπωνέζικο Fοllico JEWELRY WATER, αλλά το εμφιαλωμένο Νορβηγικό Lofoten, με 56 δολάρια το λίτρο σίγουρα θα το πιάσει!

Το «κρυφό» βλήμα του χρέους προς τη ΔΕΗ είναι το πιο πρόσφατο που σκάει, αλλά θα μάθουμε και άλλα. Μάλλον οι μέρες μέχρι τις εκλογές δεν θα μας φτάσουν για να αντιληφθούμε σε όλο της το μεγαλείο την πολιτική ιδιοφυΐα που έστειλε ο καλός Θεούλης για να μας σώσει από τους «αλήτες, κομπιναδόρους, τα σκουπίδια τους παλιούς πολιτικούς» που χαντάκωσαν τη πόλη. Τον έστειλε σαν αρχάγγελο της κάθαρσης μπας και δούμε Θεού πρόσωπο.

To κατά Μπέο «New deal» κοστίζει ολοένα και πιο ακριβά και γίνεται ολοένα και πιο οδυνηρό για το μέσο πολίτη. Όμως οι ρουκέττες που σκάνε σαν αυτές τις τρεις που ανάφερα στην αρχή, θα έρχονται καθημερινά να ταράζουν τον ύπνο τόσο του ίδιου, αλλά και όσων συμπλέουν με αυτόν. Γιατί απλά έχει πολλά απίδια ο σάκος μέσα!