Προφυλακιστέος ο 39χρονος για τη γυναικοκτονία – «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει»

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 39χρονος για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κατηγορούμενος, που ήταν ήρεμος και είχε γάζες στο κεφάλι του από τον αυτοτραυματισμό του, έδωσε σύντομη απολογία στην ανακρίτρια, υποστηρίζοντας πως «δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Ο 39χρονος επικαλέστηκε χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα και έδωσε απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια.

Συνεχίζονται οι έρευνες για λάθη και παραλείψεις
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις. Ήδη, έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους έξι αστυνομικοί.

Μάλιστα, οργή προκαλεί και το γεγονός πως τόσο η αξιωματικός υπηρεσίας όσο και η υποδιοικήτρια του ΑΤ Αναργύρων δεν ζήτησαν καν τα στοιχεία της 28χρονης κοπέλας. Επίσης, δεν ζήτησαν και τα στοιχεία του δράστη αλλά ούτε και την περιγραφή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών, ώστε να στείλουν ένα περιπολικό έξω από το σπίτι της για να τον αναζητήσουν.

Τι κατέθεσε η αξιωματικός υπηρεσίας
Στην κατάθεσή της, η έμπειρη αξιωματικός υπηρεσίας ανέφερε: «Η συνάδερφος της ρώτησε, αν θέλει να κάνει μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι μόνο που ήθελε ήταν να πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Η συνάδερφος τής εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την πάει στο σπίτι της και εγώ τής είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100, προκειμένου να δώσει κάποιο σημείο συνάντησης ή την οικία της ή το αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να μεταβούν μαζί στο σπίτι της. Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζαμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς για να έρθει».

Όπως τονίζει μάλιστα η Μίνα Καραμήτρου, είναι πρωτάκουστο αυτό που ισχυρίστηκε και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης πως οι πολίτες σε ανάγκη δεν μπαίνουν στα περιπολικά.

Σημειώνεται πως συνολικά έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και όλοι τους έχουν πάρει μετάθεση είτε για το Μεταγωγών, είτε για το Αλλοδαπών.

Στη δικαιοσύνη ο δράστης – Τι θα ισχυριστεί στην ανακρίτρια
Ο 39χρονος δράστης παράλληλα οδηγήθηκε στην 25η ανακρίτρια για να απολογηθεί για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και την Έλενα Γαλάρη, θα απολογηθεί με υπόμνημα και θα επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, θα υποστηρίξει πως τα τελευταία 6-7 χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Είχε νοσηλευτεί 4 φορές και θα προσκομίσει και γνωματεύσεις από τις νοσηλείες του και θα ζητήσει την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.