Αλμυρός: 64χρονη τραυματίστηκε πέφτοντας από απορριμματοφόρο – Καταδικάστηκε αντιδήμαρχος

Συνοδός απορριματοφόρου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, έπεσε στις 15-3-2021 από το πατάρι του απορριματοφόρου, ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση, με αποτέλεσμα να υποστεί αιμάτωμα στο κεφάλι, το οποίο προκάλεσε σοβαρές συνέπειες στην υγεία της. Η 64χρονη σήμερα γυναίκα νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο Νοσοκομείο και για άλλους δύο μήνες μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, ενώ στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, που κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια σε υπόχρεο δια παραλείψεως και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.

Ο ατύχημα έγινε στη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων και οι γιατροί εκτίμησαν ότι η γυναίκα υπέστη αναπηρία 50%. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεώρησης εργασίας, δεν λειτούργησε η κάμερα οπισθοπορείας του απορριμματοφόρου, ενώ δεν της χορηγήθηκαν από τον Δήμο τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για την εργασία της.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα έπεσε από το όχημα, διότι φορούσε αθλητικά παπούτσια και όχι παπούτσια με αντιολισθητική σόλα… τα οποία δεν της είχαν χορηγηθεί.