Άπλωσαν την “μπουγάδα” της ευτυχίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου μαθητές έξι δημοτικών σχολείων

Δυνατό μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας και αλληλεγγύης, έστειλαν σήμερα από την πλατεία Αγίου Νικολάου, οι μαθητές των σχολείων Άνω και Κάτω Λεχωνίων, απλώνοντας την μπουγάδα της ευτυχίας!
Τα παιδιά άπλωσαν άσπρα, μεταχειρισμένα, μπλουζάκια που έφεραν από το σπίτι τους, αφού πρώτα ζωγράφισαν ή έγραψαν πάνω τους με μαρκαδόρους, πώς νιώθουν την ευτυχία και τι τα κάνει ευτυχισμένα.

Έτσι οι σκέψεις των παιδιών για την ευτυχία, “ανέμισαν” στο κέντρο του Βόλου, ταρακουνώντας για λίγο τον κόσμο των μεγάλων.

Η ιδέα ξεκίνησε από το 1ο Δημοτικό σχολείο Άνω Λεχωνίων και αγκαλιάστηκε από το 2ο Δημοτικό των Κάτω Λεχωνίων, αλλά και από σχολεία όπως το δημοτικό Αλλης Μεριάς. Όπως δήλωσαν στα gegonota.news οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων, στόχος της δράσης είναι να μάθουν τα παιδιά να δίνουν αγάπη και να ξέρουν ότι στις δύσκολες στιγμές δεν είναι μόνα τους, ότι μπορούν να βασιστούν σε συμμαθητές, δασκάλους, γονείς και φίλους και ότι μπορούν να βρουν την ευτυχία μέσα από τον εθελοντισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη.

 

Στην σημερινή δράση συμμετείχε το Ειδικό σχολείο Αγριάς και διοργανώθηκε με σκοπό την στήριξη της “Φλόγας”.

Δείτε φωτογραφίες: