Βόλος: Σοκ από τους λογαριασμούς νερού- Διαμέρισμα 70 τετραγωνικών με 500 ευρώ!

“Βροχή” διαμαρτυριών δέχεται καθημερινά η ΔΕΥΑΜΒ από καταναλωτές για “φουσκωμένους” και υπέρογκους λογαριασμούς. Οι κάτοικοι του Δήμου Βόλου που καταναλώνουν γλυφό νερό λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα ειδοποιητήρια πληρωμής με υπέρογκα ποσά σε σχέση με την κατανάλωση που κάνουν και σε σύγκριση με προηγούμενους λογαριασμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Μ.Χ. η οποία είναι χήρα και ζει με το 22χρονο παιδί της σε ένα διαμέρισμα μόλις 70 τετραγωνικών μέτρων. Η γυναίκα ανέφερε στα gegonota.news ότι παραλίγο να πάθει έμφραγμα όταν χθες το μεσημέρι έλαβε SMS στο κινητό της από την ΔΕΥΑΜΒ, στο οποίο αναγραφόταν ότι ο λογαριασμός της ανέρχεται στα 500 ευρώ. Η πρώτη της αντίδραση ήταν να ελέγξει το υδρόμετρο του διαμερίσματος, αλλά διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε διαρροή, ενώ οι δυο προηγούμενοι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της αφορούσαν ποσά των 15 και 25 ευρώ αντίστοιχα.

Προκλητικοί στη ΔΕΥΑΜΒ συστήνουν οικονομία
Σήμερα, η ιδιοκτήτρια επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ για να διαμαρτυρηθεί και ενημερώθηκε ότι …μάλλον έχει χαλασμένο υδρόμετρο, δεδομένου ότι δεν είχε γίνει λάθος μέτρηση. Η ΔΕΥΑΜΒ ανέλαβε να αντικαταστήσει το υδρόμετρο, το οποίο βουλιάζει στην λάσπη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, αλλά παράλληλα υποχρεώνει την γυναίκα να εξοφλήσει τον λογαριασμό με το εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ. Η ίδια απέκλεισε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί και καταγγέλλει για ειρωνεία το προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ που της συνέστησε να κάνει οικονομία…
Πάντως, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση «φουσκωμένου» λογαριασμού τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτες κατοικίας στην Αγριά έλαβαν λογαριασμό από την ΔΕΥΑΜΒ ύψους 750 ευρώ, ενώ σε πολυκατοικία χρεώθηκε για κοινόχρηστη κατανάλωση νερού το ιλιγγιώδες ποσό των 1.237 ευρώ.