Η κακοκαιρία χτυπάει την Καρδίτσα: «Ποτάμια» οι δρόμοι

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας από την Παρασκευή (19/4) βρίσκεται η Θεσσαλία και μάλιστα στην πόλη της Καρδίτσας έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το τοπικό μέσο neosagon.gr, δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες πλημμύρισαν στην Καρδίτσα και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής τα ποσοστά της βροχής που έχουν πέσει στην πόλη φτάνουν σχεδόν τα 100 χιλιοστά (συγκεκριμένα 97,6) με βάση τις μετρήσεις του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα η βροχή έφτασε για κάποια λεπτά τα 312 χιλιοστά/ώρα και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να διακόψει τη διέλευση των οχημάτων.

Μετά την πτώση της έντασης της βροχής βελτιώθηκε η κατάσταση στα περισσότερα σημεία, καθώς αποσυμφορήθηκαν ο δρόμοι, ενώ η κατάσταση δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

Προβλήματα καταγράφονται ακόμα στην περιοχή της Καρδιτσομάγουλας από τον όγκο των υδάτων που στην περιοχή και συγκεκριμένα στον περιφερειακό.

Σε άλλες περιοχές που υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις στο Μουζάκι έχουν πέσει περί τα 48 χιλιοστά, στην Πεζούλα 47,6 και στο Φύλλο 24, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού.