Φίλιππος Σαχινίδης: Κρίσιμες οι ευρωεκλογές για την χώρα και το ΠΑΣΟΚ 

Με κεντρική ομιλία στον Βόλο, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητρίου συνέχισε την περιοδεία του σε όλη την χώρα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φιλιππος Σαχινίδης. Σήμερα στο ΤΕΕ τον «υποδέχτηκε» η υποψήφια από τον Βόλο Κερασίνα Βακουφτσή, ενώ η εισαγωγική τοποθέτηση για τις ευρωεκλογές και την κρισιμότητά τους έγινε από τον πρώην δήμαρχο Βόλου κ. Δημήτρη Πιτσιώρη.
Ο κ. Σαχινίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς της σε σειρά ζητημάτων όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών ή η τραγωδία των Τεμπών και μίλησε για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ.
«Σε αυτές τις εκλογές, ο στόχος για το ΠΑΣΟΚ είναι διπλός, να εκπροσωπηθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωβουλευτές στην ομάδα των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε με ουσιαστικό τρόπο για να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολίτες ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές η πολιτική δύναμη η οποία θα αντιπαρατεθεί στη ΝΔ με όραμα για τη χώρα και με μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης θα είναι το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Σαχινίδης δήλωσε πως οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για τη χώρα που περισσότερο από μια δεκαετία υφίσταται τις συνέπειες διαδοχικών κρίσεων και κατηγόρησε την Κυβέρνηση γιατί γονάτισε τα στρώματα με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα τα οποία πλήττονται περισσότερο από τη ΝΔ που επιδεικνύει μόνο αδράνεια.
Σημείωσε πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία ύπαρξης μιας ουσιαστικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό της χώρας αλλά και μιας ισχυρής εκπροσώπησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε να δοθεί η μάχη για μια κοινωνική Ευρώπη που θα έχει στο επίκεντρο των πολιτικών της τον άνθρωπο.
Για τον ίδιο στόχος είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ και η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου για την διαχείριση των κρίσεων, η επανεξέταση των ευρωπαϊκών πολιτικών ώστε να επιταχυνθεί η μείωση περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Ο ίδιος δήλωσε ανήσυχος, για το σύνολο της Ευρώπης, δεδομένων των δημοσκοπικών ευρημάτων που δείχνουν άνοδο των κομμάτων της ακροδεξιάς.

Γεγονός κατά τον ίδιο παράδοξο, καθώς πρόκειται για κόμματα εχθρικά προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τα οποία δείχνουν να κερδίζουν έδαφος ώστε να εκπροσωπήσουν μεγαλύτερες δυνάμεις στο εσωτερικό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. «Καταλαβαίνετε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε παραλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν καταφέρουνε και εκπροσωπηθούνε με μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη» σημείωσε, εξηγώντας πως το ίδιο ζήτημα απασχολεί και την Ελλάδα.

Με κριτήριο την πολύχρονη εμπειρία του απο τη συμμετοχή του ως Υπουργός Οικονομικών σε Eurogroup, Ecofin και σε δύσκολες διαπραγματεύσεις ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές.

Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνημη του ιστορικού στελέχους του κόμματος Γιώργου Φώτη που ‘εφυγε” πρόσφατα από την ζωή.