Εντυπωσιακός και με αυξημένα μέτρα ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου (εικόνες & βίντεο)

Με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα αντίπαλα συνεργεία των δύο ενοριών ξεκίνησαν μαζί την παρέλαση στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου με στόχο να φθάσουν στο σημείο όπου οι δρόμοι τους χωρίζουν για να λάβουν «θέσεις μάχης».

Μόλις οι καμπάνες σήμαναν 23:00 το βράδυ, οι πρώτες μαζικές ρίψεις έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ μία ώρα αργότερα οι ρουκέτες μαζί με εκατοντάδες πυροτεχνήματα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, όπως αναφέρει ο «Πολίτης Χίου».

Βίντεο: Εντυπωσίασε ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δύο παύσεις ρίψεων, η μία στις 22:45 για να προσέλθουν με ασφάλεια οι πιστοί στις ενορίες και άλλη μία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα για να αποχωρήσουν οι πιστοί.

Βροντάδο Χίου: Για πρώτη φορά φέτος τα μέτρα ήταν αυξημένα
Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα άνθρωποι του δήμου Χίου μαζί με εθελοντές θα μαζέψουν τα ρουκετόξυλα από τις αυλές των σπιτιών και τους δρόμους.

Όπως αναφέρει ο «Πολίτης Χίου» αυξημένα ήταν φέτος, για πρώτη φορά, τα μέτρα ασφαλείας. Ο δήμος Χίου μοίρασε φορητούς πυροσβεστήρες και τοποθέτησε επιπλέον βρύσες περιμετρικά των εκκλησιών ενώ προχώρησε στην καθολική αντικατάσταση των συρμάτων που τοποθετούνται κάθε χρόνο για την προστασία σπιτιών και ενοριών.

Πηγή: iefimerida.gr