Γκρέμιστα…

Μια περίφραξη στο Διμήνι έβαλε στο στόχαστρο την πολεοδομία του Δήμου Βόλου από τον ίδιο τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, που έσπευσε να την γκρεμίσει… τόσο την περίφραξη όσο και το κύρος των υπαλλήλων που ο ίδιος τοποθέτησε στην υπηρεσία δίνοντας εντολή για διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος τους.
Το μήνυμα που περνά στους πολίτες είναι πολλαπλό. Πρώτον ότι οι Πολεοδομίες είναι «διαφθορεία» (θέμα πιασάρικο που «περνά» στον λαό) δεύτερον ότι οι υπάλληλοι έδειξαν το λιγότερο αδιαφορία για την έκδοση άδειας περίφραξης σε δρόμο που ο δήμος θεωρεί δικό του και τρίτον ότι ο ίδιος είναι ο εξυγιαντής των υπηρεσιών.
Ο ιδιοκτήτης της έκτασης στο Διμήνι, έχει συμβόλαια για την ιδιοκτησία του από το 1950 και αποφάσισε να την περιφράξει γιατί κινδύνεψαν από τα σκυλιά ενός τσομπάνη η σύζυγος και τα δύο παιδιά του, σύμφωνα με τον ίδιο. Εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο δεν θα είχε περιφράξει την ιδιοκτησία που ο δήμος ξαφνικά θεωρεί τμήμα της αμφισβητούμενο εκτιμώντας ότι κλείνει δημοτικός δρόμος. Εννοείται πως με την τοποθέτηση της περίφραξης ο τσοπάνης «επαναστάτησε» καθώς δεν έβρισκε διέξοδο και υπήρξαν πολλά επεισόδια με τον ιδιοκτήτη. Επεισόδια μέχρι βεντέτας…
Για να επανέλθουμε όμως στην ιστορία, ο ιδιοκτήτης στο Διμήνι, εφόσον θέλησε να προστατέψει την οικογένειά του εξέδωσε άδεια ηλεκτρονικά όπως ορίζει ο Νόμος , που όμως ο δήμος του την αφαίρεσε γιατί σύμφωνα με πληροφορίες έλειπε από τα έγγραφα η βεβαίωση της αρχαιολογίας. Επανυπέβαλλε με τα συμπληρωματικά έγγραφα την αίτηση της άδειας και την έλαβε κανονικά και νόμιμα . Οι τρείς υπάλληλοι αρνήθηκαν να υπογράψουν ανάκληση καθώς υποστήριξαν πως η άδεια είναι νόμιμη στο ακέραιο  και θα κινηθεί ο ιδιοκτήτης δικαστικά εναντίον τους. Τα ίδια ακριβώς ανέφεραν και στον Σύλλογο Εργαζομένων στον Δήμο. Λαμβάνουν όμως εντολή εγγράφως και ανακαλούν την άδεια δηλώνοντας -και οι ίδιες εγγράφως -πως μόνο επειδή «εντέλλονται» προβαίνουν στην ανάκληση.
Ο ιδιοκτήτης έχει συμβόλαια και όσα έγγραφα απαιτούνται για την ιδιοκτησία του . Το ίδιο υποστηρίζει και ο δήμος. Ότι δηλαδή, διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν πως τμήμα του δρόμου που περιφράχθηκε είναι δημοτικό. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τις διαφορές τους.

«Είναι οι αποφάσεις τους απόλυτα εναρμονισμένες με το Νόμο και δεν μπορεί κανείς να τις σπιλώσει», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Στάχτου. Η «σκιά» όμως θα πλανάται και θα πέφτει βαριά πάνω τους.

ΚΑΤ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ