Δεν τόνωσε την αγορά του Βόλου η Black Friday – “Φθίνει ο θεσμός” λέει ο Απ. Οντόπουλος

«Μουδιασμένη» η κίνηση στην αγορά του Βόλου για τη Black Friday καθώς αυξήσεις, κορωνοϊός αλλά και η πρωινή βροχή, επηρέασαν την αγοραστική κίνηση της τελευταίας Παρασκευής του Νοεμβρίου.
Παρά την κίνηση στον εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού, οι καταναλωτές που κρατούσαν σακούλες ήταν ελάχιστοι και ουρές παρατηρήθηκαν μόνο έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Η Άννα Γιάκουμπτσικ που διατηρεί κατάστημα υποδημάτων στην Ερμού ανέφερε πως η Black Friday υπάρχει κυρίως για τα μεγάλα καταστήματα και πρόσθεσε πως το κόστος του rapid test για τους ανεμβολίαστους είναι ανασταλτικός παράγοντας για την αγοραστική κίνηση. «Περίμενα κίνηση αλλά ήμουν διστακτική» είπε για τη σημερινή ημέρα η κ. Γιάκουμπτσικ, με τις εκπτώσεις στα καινούρια προϊόντα να φτάνουν μέχρι και το 30% της κανονικής τιμής τους. Επίσης, σημείωσε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξε πτώση στην κίνηση καθώς οι καταναλωτές περίμεναν αυτή τη μέρα.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Τριανταφύλλου που διατηρεί κατάστημα με ρούχα και αξεσουάρ, μόνο το απόγευμα παρατηρήθηκε κίνηση στην αγορά. «Η ιστορία με τη Black Friday δίνει λάθος μηνύματα. Δεν είναι δυνατόν το Νοέμβριο να δίνουμε προϊόντα με έκπτωση. Είναι αμερικάνικο σκηνικό όπου ξεστοκάρουν εμπόρευμα και παρατηρείται κατανάλωση» τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου και συμπλήρωσε πως ο τζίρος της σημερινής ημέρας δεν αρκεί να καλύψει το χαμένο τζίρο των προηγούμενων δύο εβδομάδων, όπου σημειώθηκε πτώση στην αγοραστική κίνηση.

«Δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη κίνηση μέσα στα μαγαζιά. Υπάρχει κινητικότητα αλλά όχι διάθεση για αγορά. Ελπίζαμε σε μεγαλύτερη κίνηση στη Black Friday. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου. Οι αυξήσεις στις τιμές των αναγκαίων αγαθών φρενάρει τον κόσμο από την αγορά» υπογράμμισε ο Αθανάσιος Διβάνης που έχει κατάστημα ανδρικών ρούχων και αξεσουάρ.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, κ. Αποστόλης Οντόπουλος, ανέφερε πως φθίνει με τον καιρό ο θεσμός της Black Friday. «Η Black Friday πλέον, που ειδικά φέτος λαμβάνει χώρα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, όπως η πανδημία, οι αυξήσεις που επηρεάζουν άμεσα τα νοικοκυριά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση, δεν έχει σχέση με τα πρώτα χρόνια εφαρμογής της όπου παρατηρούνταν φρενίτιδα» δήλωσε ο κ. Οντόπουλος και πρόσθεσε πως υπήρχαν προσδοκίες από τους εμπόρους αλλά και κλίμα κατανάλωσης από τον κόσμο. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας οι τζίροι θα δείξουν το αποτέλεσμα της σημερινής ημέρας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ