GranaGard: Το συμπλήρωμα διατροφής που προστατεύει από νευροεκφυλιστικές ασθένειες 

Η κατανόηση των μηχανισμών γήρανσης του εγκεφάλου είναι το πρώτο βήμα για την πρόοδο στην αντιμετώπιση ασθενειών που χαρακτηρίζονται από απώλεια πνευματικών ικανοτήτων, όπως η άνοια και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί ώστε να κρατήσουμε το μυαλό μας ζωντανό για πολλά περισσότερα χρόνια.
Ο εκφυλισμός του εγκεφάλου είναι μεν μια φυσική και αναπόφευκτη διαδικασία, μπορεί δε να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί, ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας. Εάν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών, ίσως τα κύτταρά μας να λειτουργούν καλύτερα και να ζουν περισσότερο.

Η οξείδωση των κυττάρων παίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και πιο συγκεκριμένα στον εκφυλισμό του εγκεφάλου. Ο θάνατος των νευρώνων ευθύνεται και για την -καθημερινού τύπου- εξασθένιση της μνήμης και της νοητικής μας ενέργειας. Καθημερινές δραστηριότητες, όπως η πέψη και η αναπνοή, δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε οξείδωση των κυττάρων μας και ιδιαίτερα των εγκεφαλικών. Έτσι, οι ελεύθερες ρίζες καταλήγουν να βλάπτουν τη σκέψη, τη μνήμη, τον προσανατολισμό μας, αλλά και την ικανότητα πνευματικής εγρήγορσης.

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία, λοιπόν, αποτελούν τη φυσική προστασία του οργανισμού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ως δραστικές μορφές οξυγόνου, δημιουργούν κυκλώματα στα κύτταρα και καταστρέφουν τους νευρικούς ιστούς. Αυτή τη φυσική προστασία έρχεται να προσφέρει το GranaGard, ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει έλαιο από τους σπόρους του ροδιού, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στη φύση, πλούσιο σε πουνισικό οξύ – ή αλλιώς Ωμέγα 5 – με τη σημαντική διαφορά όμως ότι η χρήση νανοτεχνολογίας το καθιστά ικανό να φτάσει στους νευρώνες του εγκεφάλου και να τους προστατέψει από το οξειδωτικό στρες και από τις επιπτώσεις που αυτό επιφέρει.

Με ζητούμενη τη διατήρηση των εγκεφαλικών μας κυττάρων ζωντανών για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι εφικτό, το GranaGard έχει αναπτυχθεί για να συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης και της εξέλιξης των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.
Στα φαρμακεία από τη Leriva Pharma.