Ο δήμαρχος των …δημόσιων ουρητηρίων

Η πασχαλιάτικη “μπαρουφολογία” του Αχιλλέα Μπέου στο προσωπικό του κανάλι, ηταν ανεξάντλητη, πριν αναχωρήσει για διακοπές. Ανακοίνωσε για χιλιοστή φορά πως όχι μόνο θα κατασκευάσει δικαστικό μέγαρο …ναι καλά διαβάσατε… θα το κατασκευάσει στο Πεδίον του Αρεως, όπου ως γνωστόν απαιτούνται ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για την διέλευση σε περίπτωση βροχής… και θα μετατρέψει σε δημόσια ουρητήρια το διατηρητέο κτίριο που σήμερα στεγάζει τις δικαστικές υπηρεσίες του Βόλου.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Παπαπέτρος τον τρολάρει για τις δηλώσεις κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου στην είσοδο της πόλης, που είναι ανάλογες  του μεγέθους και της ευφυίας του ανδρός, όπως σημειώνει.

Ρήτορας ο Παπαπέτρος, μηδενίζει με την ειρωνεία του τον και δήμαρχο του Βόλου που συνειδητά επενδύει με όρους πεζοδρομίου στις αδυναμίες και στα ένστικτα των πολιτών, λαϊκίζει, λέει ό,τι θέλει ο κόσμος να ακούσει, τάζει στους πάντες τα πάντα, παραπλανεί, συνειδητά συκοφαντεί, δηλώνει αρχηγός χωρίς αρετές και περηφανεύεται γι΄αυτό. Σε ότι αφορά το δικαστικό μέγαρο, η αλήθεια είναι πως ο δήμαρχος δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η είσοδος της πόλης που θα σηκώσει το νέο δικαστικό μέγαρο ή πώς την αντιλαμβάνεται. Αναρωτιέται ο Νίκος Παπαπέτρος, αν αυτή η έκταση θα είναι τα αγροκήπια της Νεαπόλεως ή ο χώρος εκπαίδευσης οδηγών στη Νέα Ιωνία (πρώην «σαλίγκαρος») ή κάποια άλλη είσοδος, άγνωστη σε όλους εμάς.

“Είναι απολύτως ορθό, ότι ο Δήμαρχος θα πρέπει να προσέρχεται σε ένα νέο, ευπρεπές και ανάλογο της δόξης του Δικαστικό Μέγαρο. Γιατί σίγουρα το επόμενο διάστημα θα συμβαίνει συχνά αυτό.
Για δε το παλιό Δικαστικό Μέγαρο του επιφύλαξε τη χρήση των δημοσίων ουρητηρίων. Επειδή είναι επίσης βέβαιον, ότι μέχρι να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα αναγκαστεί πολλές φορές να προσέλθει στο υφιστάμενο, καλό θα ήταν οι πολίτες του Βόλου, ορώντες τον άρχοντα του τόπου εισερχόμενο στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, να του επιφυλάσσουν και να του αποδίδουν τις τιμές που πρέπουν στους ανακουφιζόμενους στα δημόσια ουρητήρια!” αναφέρει ο επικεφαλής της μειοψηφίας και τον ισοπεδώνει.