“Κατάπτυστο θράσος του Α. Μπέου να καταφέρεται εναντίον επιστημόνων και να προσβάλλει τους νεκρούς”

Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου για την τάση των κρουσμάτων το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην πόλη του Βόλου, είναι ανησυχητικά, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή εν όψει και των γιορτών.

Η Δημοτική  Κίνηση Μαζί για τον Βόλο  επεσήμανε όπως σημειώνει, “από την αρχή τον κίνδυνο για μεγάλη διασπορά του ιού σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο και περιορισμένα -έως ανύπαρκτα- μέτρα προστασίας, όπως άλλωστε έχει επισημανθεί και από τους επιστήμονες”. Όπως επισημαίνει η παράταξη “παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε υλοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων και δυστυχώς, έβαλε και συνεχίζει να βάζει, με την απαθή της στάση, τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Σύμφωνα με την παράταξη, τα  στοιχεία το επιβεβαιώνουν.

“Ο Βόλος έγινε πρωταθλητής στα περιστατικά κορονοϊού στη Θεσσαλία.

Ας προσέξουν λοιπόν, αυτοί που κοιτάνε πάνω από όλα, τη δημόσια προβολή τους, ατενίζοντας τα πλήθη και κάνοντας βόλτα με άμαξες με περίσσια υπερηφάνεια, να μην καθησυχάζουν με την στάση τους τον κόσμο ότι όλα έχουν περάσει. Μέχρι η άμαξα να εκτροχιαστεί και να τρέξουν πάλι σε ξενοδοχείο του Πηλίου να κρυφτούν.

Για το ότι την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, έγνοια του Δημάρχου είναι οι μπουζουκλερί βραδιές στο Εκθεσιακό, με μια απάθεια σα να μη συμβαίνει τίποτα, για τους εκλεκτούς του και με σπατάλη δημοτικού χρήματος, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι ακόμα.

Με ακόμα μεγαλύτερο όμως, θράσος ο Δήμαρχος καταφέρεται με κατάπτυστες εκφράσεις εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου, δημοσιογράφων και όποιου πολίτη ή επιστήμονα τολμήσει να τοποθετηθεί ή να ασκήσει κριτική. Η αλαζονεία, που μάλλον ενισχύθηκε και από την “βασιλική” πορεία με την άμαξα ως άλλος πρίγκηπας του Μονακό, οδήγησε τον Αχ. Μπέο να αναφερθεί σε κόλλυβα και θανάτους, με τρόπο που προσβάλλει τους συμπολίτες μας που έχασαν τη μάχη με τον ιό.

Εξηγήσεις έχει ο ίδιος και η Δημ. Αρχή, να δώσει για τη συμβολή του Δήμου στη διαχείριση της πανδημίας, αντί να κατηγορεί επιστήμονες και όποιον του κάνει κριτική. Ποια η συμβολή του στο πολύπαθο Νοσοκομείο της πόλης και στην ενίσχυση του εμβολιασμού; Μάλλον η μόνη του συμβολή ήταν το κλείσιμο της παραλίας, όπως κομπάζει και ο ίδιος. Οπότε καλύτερα θα ήταν, ο Δήμαρχος να μετράει τα λόγια του.

Σημειώνουμε πάλι, ότι κάθε ενέργεια των αρχών και υπευθύνων πρέπει πρωτίστως να λαμβάνει υπόψη το Δημόσιο συμφέρον και την υγεία των πολιτών. Εδώ τα παθήματα δεν μπορούν να γίνονται και μαθήματα, όταν στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Μαθήματα όμως, μπορούν να γίνουν για όσους «πρόθυμους» δημοσιογράφους, που παρότι βλέπουν τι έρχεται, σπεύσανε μέσα από τα κίτρινα sites τους να διαβεβαιώσουν επιστημονικά(!) πως ο Δήμος καμία ευθύνη δεν έχει ή να κάνουν το «άσπρο – μαύρο» με τα στοιχεία.»