Στρατηγός Φράγκος: Καιρός ήταν να γίνει πράξη ο νέος ναύσταθμος στον Βόλο

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον Ναύσταθμο του πολεμικού ναυτικού στον Αλμυρό Μαγνησίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού άναψε το “πράσινο φως” στη χθεσινή του συνεδρίαση για την παραχώρηση έκτασης 70 στρεμμάτων στο Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό τη δημιουργία το ναύσταθμου.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην ιστοσελίδα Πενταπόσταγμα ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός εα & τέως ΥΕΘΑ Φραγκούλης Σ. Φράγκος, σχολιάζοντας δημοσίευμα με τίτλο: “Γίνεται πράξη! Νέος Ελληνικός Ναύσταθμος στον Βόλο για να ελέγχουμε το Αιγαίο”.

«Καιρός ήταν να γίνει πράξη ο νέος ναύσταθμος στο ΒΟΛΟ, όπου πέραν της επιβαλλόμενης διασποράς διασφαλίζεται η σύζευξη της ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ Πεζοναυτών με τα αποβατικά, και την σύζευξη σε διακλαδικές Επιχειρήσεις με τις τρεις βάσεις της Π.Α. σε Λάρισα , Αγχίαλο και των Ε/ Π της Α.Σ».

Όπως αναφέρει το Πενταπόσταγμα, πράγματι, ο Βόλος προκρίνεται λόγω δεσπόζουσας θέσης ελέγχου ολόκληρου του Αιγαίου, και μαζί με τα αποβατικά, αλλά και τα υπό παραλαβή από τις ΗΠΑ αποβατικά άρματα AA7A1 για τους Έλληνες Πεζοναύτες, θα δημιουργηθεί μια τρομερή δύναμη ταχείας επεμβάσεως, αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν “να το ρισκάρουν”.

Η μεταφορά των αρματαγωγών στην περιοχή, εξυπηρετεί την ταχύτερη αντίδραση στην μεταφορά διά θαλάσσης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Στην απόφαση δημιουργίας υποδομής ναυτικού σταθμού στην περιοχή του Αλμυρού στον Παγασητικό Κόλπο, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, έχει καταλήξει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η εξέλιξη σχετίζεται με τo εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του ΓΕΕΘΑ για προωθημένη παρουσία πλοίων της Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων του Αρχηγείου Στόλου στην περιοχή του Βόλου, προκειμένου να υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις συνεργασίας με την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών που εδρεύει στην πόλη του Βόλου.