Βόλος :”Θέλω να βάλω την μάνα σε τάξη” δηλώνει πατέρας που κατηγορείται για ασέλγεια του παιδιού του

Συνεχίστηκε χθες στον Βόλο η δίκη μιας καθηγήτριας μουσικής που αρνείται να δεχθεί την επαφή των παιδιών της, κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο,  με τον πατέρα τους καθώς τον έχει καταγγείλει για ασέλγεια της ανήλικης κόρης τους .

Το ζευγάρι ζούσε αρχικά στην Κέρκυρα και εκεί έγινε καταγγελία για ασέλγεια εις βάρος του παιδιού, με τον πατέρα να απαλλάσσεται με βούλευμα από τις κατηγορίες. Ωστόσο ασκήθηκε από τον εισαγγελέα έφεση επί της απαλλαγής και συνεχίζεται η ανάκριση με τον πατέρα να είναι σήμερα κατηγορούμενος. Στο διάστημα μεταξύ της απαλλαγής και της έφεσης, δηλαδή μεταξύ του 2018 και του 2020, ο πατέρας αιτήθηκε να βλέπει τα παιδιά του, το δικαστήριο στην Κέρκυρα το επέτρεψε, η μητέρα αρνείται κάθε επαφή μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και εκείνος έχει καταθέσει εναντίον της 120 μηνύσεις μέχρι σήμερα.

Μια από αυτές τις μηνήσεις για άρνηση εφαρμογής δικαστικής απόφασης θα εκδικαζόταν χθες αλλά η δίκη διακόπηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου και ως μάρτυρας κατέθεσε μόνο ο πατέρας.

Ο ίδιος στην εξέτασή του από την δικηγόρο της μητέρας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου , παραδέχτηκε πως δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ διατροφή για τα παιδιά του καθώς όπως είπε, σπαταλά πολλά χρήματα για να έρχεται στον Βόλο , χωρίς τελικά να τα βλέπει.

Η “βεντάλια” της υπόθεσης άνοιξε καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έμεινε στην τυπική διαδικασία εξέτασης ενός μάρτυρα για μια ιστορία παραβίασης δικαστικής απόφασης. Επικεντρώθηκε πολλές φορές στο ζήτημα της ασέλγειας, είπε πως υπάρχουν φωτογραφίες με το παιδί γυμνό στην θάλασσα που ο πατέρας έστελνε σε φιλικά του πρόσωπα και ανέφερε πως η ανήλικη κόρη του έχει αναφέρει μπροστά στον ίδιο πως της ζητούσε να ακουμπήσει το γεννητικό του όργανο. “Είπα στο παιδί πως αυτό δεν συνέβη ποτέ και δεν συνέβη ποτέ”, απάντησε ο πατέρας, αφήνοντας να εννοηθεί πως η μικρή είναι επηρεασμένη από την μητέρα της και βλέπει εφιάλτες.

Μέσα στο κλίμα των αλλεπάλληλων συγκρούσεων, στα μέσα Ιουλίου, ο πατέρας αποφάσισε να ζητήσει αστυνομική συνδρομή και σύλληψη της πρώην συζύγου του γιατί δεν του έδινε τα παιδιά. Με δικαστικό και αστυνομικό όργανο αλλά και κλειδαρά πήγε σπίτι της συζύγου του στον Βόλο και άνοιξαν την πόρτα για να συλληφθεί . Τα παιδιά ούρλιαζαν και με την μητέρα τους,  που δεν την αποχωρίζονται πήγαν μαζί της στο τμήμα.

“Τι σκεφτόσασταν οταν λαμβάνατε αυτή την απόφαση; Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτε στα χρονικά. Πιστεύατε πως τα παιδιά θα σας ακολουθούσαν σε τέτοιο σκηνικό με το τρυπάνι να ανοίγει την πόρτα τους; Θέλατε πραγματικά να τα πάρετε, αναρωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πατέρας απάντησε πως τον ενόχλησε πολύ αυτή η υπόθεση και πως είχε δίλημμα εάν θα έβαζε τα παιδια σε τέτοια περιπέτεια , αλλά υπερίσχυσε η απόφασή του “να βάλει σε τάξη την μαμά”. Αφήνοντας να εννοηθεί πως η μητέρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια , η συνήγορος είπε πως γι’ αυτή την βια που δέχτηκαν η μητέρα, η γιαγιά που ηταν σπίτι και τα δύο κοριτσάκια, θα υπάρξει καταδίκη της Ελλάδας.

Ρωτήθηκε ο πατέρας εάν έχει “πλησιάσει” και το δεύτερο παιδί του και απάντησε πως η δεύτερη κόρη του είναι σχεδόν άγνωστη καθώς η μητέρα δεν επιτρέπει 4 χρόνια τώρα καμία επαφή. Κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του ότι έχει σύνδρομο θυματοποίησης γιατί και όταν ζούσαν στην Κέρκυρα είχε καταφύγει σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο.

Η υπεράσπιση της μητέρας επέμενε πως εφόσον εκκρεμεί κακουργηματική κατηγορία εις βάρος του πατέρα για ασέλγεια, δεν είναι δυνατόν να δικάζεται η μητέρα για παραβιάσεις δικαστικών αποφάσεων και τονίστηκε πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η κύρια υπόθεση, εφόσον ο εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση επι απαλλακτικού βουλεύματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ