Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στον Βόλο για μισθολογική υποβάθμιση και εργασιακή εξουθένωση

Σε 3ωρη στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας που αποφάσισε η ΟΛΜΕ. Τα αιτήματα της κινητοποίησης μετέφεραν στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή και ο αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Κατσούρας.

Αναφερόμενη στα οικονομικά προβλήματα η κ. Γιαννουλή τόνισε ότι επί μια δεκαετία οι μισθοί των εκπαιδευτικών παραμένουν καθηλωμένοι. Ο κλάδος αξιώνει μισθολογική αξιοπρέπεια και διεκδικεί αυξήσεις τουλάχιστον στα όρια του πληθωρισμού, όπως επίσης επαναφορά δώρων και επιδομάτων.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσούρας υπογράμμισε την εργασιακή εξουθένωση των εκπαιδευτικών, που προκύπτει – όπως είπε – από τα αυξημένα καθήκοντα και την εργασιακή πίεση, που αντί να λιγοστεύει, μεγαλώνει.

Σε τοπικό επίπεδο, η κ. Γιανουλή σημείωσε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που μετακινείται σε 3 σχολεία μέσα στον Βόλο, όπως επίσης εκπαιδευτικοί που καλύπτουν κενά σε Τρίκερι, Αργαλαστή και Βόλο ή Ζαγορά, Τσαγκαράδα και Βόλο, υπηρετώντας κάθε μέρα και σε άλλο σχολείο.

Άλλα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης:
– Αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης ειδικά στη νησιωτική περιοχή. Οδοιπορικά έξοδα και φτηνά ακτοπλοϊκά για εκπαιδευτικούς.
– Αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων με προτεραιότητα στο κόστος ενέργειας. Πρόταση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία.
– Ολοκλήρωση τοποθετήσεων – διαθέσεων, χωρίς να καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα, σύμφωνα με αιτήσεις και με διαφάνεια (δημοσίευση μορίων)».