ΣΥΡΙΖΑ: Το φιάσκο με τις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων συνεχίζεται 

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι έβγαλε εγκυκλίους 30 Νοέμβρη για το πως θα γίνουν οι έλεγχοι στα αγροπεριβαλλοντικά που πρέπει να είχαν γίνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για να μπορούν να πληρωθούν οι αγρότες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. οι έλεγχοι για τις πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του ΠΑΑ καθώς και η πληρωμή της προκαταβολής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/11 κάθε έτους, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Καν. 1306/13.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί οι προκαταβολές όλων των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων (βιολογική, σπάνιες φυλές, εξισωτική, κομφούζιο κλπ), είναι γύρω στα 300 εκ. €, χρήματα των αγροτών τα οποία τους είναι απολύτως αναγκαία για τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας.
Για το 2022 ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το ΥΠΑΑΤ και η κυβέρνηση της ΝΔ, απέδειξε για άλλη μια φορά, τι πραγματικά την ενδιαφέρει, αλλά και πόση σημασία δίνει στην ελληνική γεωργία και τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Είναι τραγελαφικό ότι η κυβέρνηση των αρίστων και του επιτελικού κράτους, βγάζει εγκυκλίους 30 Νοέμβρη για το πως θα γίνουν οι έλεγχοι στα αγροπεριβαλλοντικά που πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου για να μπορούν να πληρωθούν οι αγρότες!!!
Άλλη μία απόδειξη της πλήρους αποσύνθεσης του συστήματος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία επιβαρύνει τους αγρότες και τους στερεί οποιαδήποτε δυνατότητα προγραμματισμού. Έχουν μετατρέψει τις ενισχύσεις των αγροτών σε ….λαχείο…. εάν κληρωθεί μπορεί και να πληρωθεί….και εάν πληρωθεί θα έχει ποινή.
Δυστυχώς μια κυβέρνηση σε αποδρομή, δεν νοιάζεται για τον τόπο και τους αγρότες, παρά μόνο για το πόσες απευθείας αναθέσεις προλαβαίνει να δώσει.
Επειδή, οι εκλογές δεν θα αργήσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι έτοιμος να σώσει ότι σώζεται, αλλά και να αναζητήσει ευθύνες για τη διάλυση του πρωτογενούς τομέα.