«Να γλιτώσουμε από τις γλάστρες»: Τέσσερις Λαρισαίοι με κοινοβουλευτική θητεία στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Καϊλή

Την ώρα που το πολιτικό στερέωμα σε Ελλάδα και Ευρώπη κλονίζεται συθέμελα από τις αποκαλύψεις για το «Κατάρ-gate» και που οι σακούλες του μαύρου χρήματος έχουν εντείνει την κρίση των θεσμών και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το Ευρωκοινοβούλιο, το ΠΑΣΟΚ ζει το δικό του «δράμα», επιχειρώντας με κάθε τρόπο να απομονώσει τα όσα καταλογίζονται στην κ. Καϊλή, ως μεμονωμένη καταδικαστέα συμπεριφορά. Ευθύς εξαρχής εξάλλου, ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, έσπευσε να διαγράψει την ευρωβουλευτή, στέλνοντας σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε σκιά διαφθοράς.

Η αλήθεια είναι όμως, πως οι δικαστικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει έναν εύλογο και ευρύ κύκλο προβληματισμού στην τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας, την ώρα που μάλιστα που αυτή επιχειρεί μία προεκλογική ρελάνς με στόχο να μπει «σφήνα» στον δικομματισμό της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το onlarissa.gr κατέγραψε τη γνώμη τεσσάρων Λαρισαίων που έχουν θητεύσει στα έδρανα του κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ, της εν ενεργεία γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Λίτσας Λιακούλη, του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, του πρώην υφυπουργού Υγείας Έκτορα Νασιώκα και του πρώην βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα.

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Σαφές μήνυμα απέστειλε η κ. Λιακούλη μιλώντας χθες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όπου σε μία αποστροφή του λόγου της, είπε με νόημα πως «είμαστε όλοι ίσοι, αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Η διαφορετικότητα, στην παράταξη μας, σε ιδεολογικό επίπεδο, ήταν πάντοτε πλούτος. Διαφορετικό όμως ηθικό και αξιακό πρόσημο, μακριά από τις αρχές μας, δεν γίνεται ανεκτό. Είναι κόκκινη γραμμή, δεν έχει καμία σχέση με εμάς και καμία έκπτωση σε αρχές και αξίες μας δεν επιτρέπουμε».

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΤΟ 2011

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε με δήλωσή του στο onlarissa.gr, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ανατρέχοντας στην πολιτική συμπεριφορά της κ. Καϊλή πίσω στο… μακρινό 2011, όταν η χώρα διένυε μία ταραχώδη πολιτικά περίοδο, εισερχόμενη στη μνημονιακή περιπέτεια: «Το 2011, η κ. Καϊλή ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε στείλει μία επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου στην οποία έλεγε πως η ίδια δε μπορούσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον από το κομματικό και το προσωπικό. Αν όλα αυτά που της καταλογίζουν σήμερα είναι πραγματικότητα, θα ήθελα να ξέρω: στις επιλογές που έκανε ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τί προέταξε; Το προσωπικό, το κομματικό ή το εθνικό συμφέρον;»

ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Έκτορας Νασιώκας δηλώνει στο onlarissa.gr έκπληκτος και στεναχωρημένος, ανατρέχοντας στη συνύπαρξή του στη βουλή με την κ. Καϊλή: «Τέσσερα χρόνια συνυπήρξαμε στη βουλή. Εκπλήσσομαι φοβέρα με αυτά που βλέπω. Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Είναι τραγική εικόνα που με ανησυχεί γιατί αφορά ανθρώπους που τους γνώρισες και δε σκέφτηκες, δεν περίμενες ποτέ ότι θα μπορούσαν, αν αυτά είναι αλήθεια, να προχωρήσουν σε τέτοια πράγματα».

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

Με μία ιδιαίτερα καυστική ανάρτηση, ο πρώην βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας εστιάζει στο γενικότερο πολιτικό «σύμπτωμα» ανθρώπων που εισέρχονται στην πολιτική σκηνή εκμεταλλευόμενοι δημοφιλία από άλλους χώρους, κάνοντας μία ενδελεχή ανάλυση στα socialmedia: «Επιβεβαιώθηκε η φυλάκιση της Ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ στο Βέλγιο και εγώ ντρέπομαι όχι επειδή είναι ΠΑΣΟΚ, (υπάρχει φυσικά κι αυτή η πλευρά), ντρέπομαι ως Έλληνας και θα ντρεπόμουνα το ίδιο αν ήταν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Ντρέπομαι που εκτεθήκαμε ξανά διεθνώς και στεναχωριέμαι με όλους αυτούς που το κάνουν οπαδικό ματς. Με όλους αυτούς που δε θέλουν να δούνε πως το πρόβλημα είναι βαθύτατο είναι εθνικό και πάει πολύ μακριά. Μιλάω για το νεποτισμό, για την ανοχή στη διαφθορά, για την συστηματική παραβίαση των θεσμών, την εγκατεστημένη αρνησιδικία για όλους και κυρίως για τους ισχυρούς, για το σάπιο  πολιτικό σύστημα που καταστρέφει την κοινωνική συνοχή πλέον και υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Η Καϊλη ήταν ΠΑΣΟΚ και όλοι ήξεραν στο ΠΑΣΟΚ περί τίνος πρόκειται, αλλά μη μου πείτε πως δεν υπάρχουν (και όχι μόνο στην ευρωβουλή) ανάλογες περιπτώσεις στα άλλα κόμματα. Δε θέλω να πω ονόματα, δύσκολο δεν είναι για κανέναν μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η κατάργηση του σταυρού θα ήταν μια μικρή αρχή. Να γλιτώσουμε τουλάχιστον απ’ τις γλάστρες».

Απόστολος Ράιδος   onlarissa.gr