“Χαμός” μεταξύ Δήμου Βόλου και Φιλοζωϊκής -Νηστικά μέσα στον χιονιά τα αδέσποτα

Χωρίς τροφές, έμειναν  τα αδέσποτα μέσα στο χιονιά με την Φιλοζωϊκή να προχωρά σε καταγγελίες, ενώ μια διαβεβαίωση του υπεύθυνου αντιδημάρχου Απόστολου Ζαρκάδα , ότι θα μοιραστούν τροφές σε φιλόζωους προκάλεσε οργή, γιατί κανείς δεν τις παρέλαβε . Η Φιλοζωϊκή ενημέρωσε χθες ότι σε επικοινωνία που είχε με τον αντιδήμαρχο- επέμεινε ο ίδιος- ότι θα δοθούν τροφες για τα αδεσποτα ,οπότε οι φιλόζωοι έπρεπε να καλούν στο τηλέφωνο 2421020412, στο γραφειο αδεσπότων του δημου. Θα δήλωναν όνομα, τηλέφωνο και περιοχή για την οποία προορίζονταν οι τροφές και θα τις παραλάμβαναν. Τα πρόσωπα και τα τηλέφωνα δεν ηταν άγνωστα στο γραφείο αδεσπότων καθώς υπήρχε λίστα ανα περιοχή από την εποχή της καραντίνας.   Η Φιλοζωϊκή παρά την παραίνεση  του αντιδημάρχου για κλήσεις στο τμήμα αδεσπότων, δέχτηκε δεκάδες μηνύματα με φιλόζωους να διαψεύδουν δημόσια τα λεγόμενα του κ. Ζαρκάδα. Τηλεφωνούσαν όλοι στο γραφείο αδεσπότων και υπήρχε άρνηση να τους δώσουν τροφές. Η απάντηση ήταν είτε “θα ταϊσουμε εμείς τα ζώα” , είτε ότι “δεν υπάρχουν τροφές”. Οι φιλόζωοι άρχισαν να καταγγέλουν πως κανείς δεν εμφανίστηκε ποτέ για τα ταϊσει τα ζώα. Αναγκάστηκε μετά το “κράξιμο” να παρέμβει στην διαδικτυακό “ορυμαγδό” και ο κ. Ζαρκάδας που ανέφερε ( η σύνταξη και η ορθογραφία δική του): “Αύριο τα συνεργεία μσς θα ενημερώνουν τι ώρα ταίζουν κ σε ποια περιοχή ! Σε περιοχές που δεν έχουμε ακομη ταΐσει θα ενημερώσουμε ποιος θα παραλάβει τροφή κ που θα ταίσει!!! Όχι ανεξέλεγκτα κ σε όποιον απλά το δηλώνει ! Προφανώς με έλεγχο κ προγραμματισμό θα γίνει όλο αυτό”. Μετά από αυτή την “παρέμβαση” ξέσπασε “πόλεμος” διαψεύσεων και αναγκάστηκε να δώσει νέα εξήγηση (η σύνταξη δική του) : Ακόμη δεν ενημερώσαμε ποιος θα παραλάβει τροφή διότι το κάνουμε εμείς οι ίδιοι !! Τώρα από αύριο θα τηλεφωνούμε σε όποια περιοχή δεν έχουμε ακόμη φτασει χρονικά ώστε να παραλάβει αυτός που είναι από την συγκεκριμένη περιοχή ώστε να ταίσει! Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα με τον τρόπο που αντιδράτε κάποιοι κ αμφισβητείτε ακόμη κ τα ντοκουμέντα που δείχνουν ότι οι υπηρεσίες μας ταίζουμε!! Ειλικρινά με ξεπερνά όλος αυτός ο τρόπος”

Ψέματα και απειλές για ξήλωμα των υπαλλήλων 
Στα όσα διατύπωσε ο αντιδήμαρχος, απάντησε η εκπρόσωπος της Φιλοζωϊκής κ. Κοσκινά:
“Ανοιξατε τον ασκό του αιόλου  στην εκπομπη του κ. Κουμιωτη, που για να γινετε μάλλον αρεστος στους φιλοζωους,  ειπατε να παιρνουν τηλέφωνο στο γραφειο αδεσποτων για να προμηθευτουν τροφες και να βγουν για σιτιση . Οι φιλοζωοι πηραν τηλέφωνο αλλα το γραφειο απαντουσε οτι δεν εχουν τροφές . Σας κάλεσα  για να σας πω οτι δεν δινει το γραφειο τροφες και εσεις φανερα εκνευρισμενος ειπατε οτι θα τους ξηλωσετε ολους”, ήταν η απάντηση της κ. Κοσκινά στον αντιδήμαρχο.
Στις επιθέσεις που δεχόταν ο Α. Ζαρκάδας από φιλόζωους που δήλωναν πως δεν αντέοχυν άλλο οικονομικά να καλύπτουν τον ρόλο του δήμου ο αντιδήμαρχος  ζητούσε να του στείλουν μήνυμα στο μέσεντζερ για να τους εξηγήσει κατ΄ιδίαν…