Ποιος είναι ο καθηγητής ψυχολογίας που “κατεβαίνει” με την Ενωση Κεντρώων στη Μαγνησία

Ο Απόστολος Φούρναρης, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας (Roehampton University, University of Essex), Ψυχοδυναμικός Ψυχοθεραπευτής, είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μαγνησία με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Είναι  κάτοχος ενός πρώτου πτυχίου (Bachelor), τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (Μαστερ) και ολοκληρώνει το διδακτορικό του σε εναν χρόνο. Είναι μέλος δύο επαγγελματικών συλλόγων (Βρεττανική Εταιρεία Ψυχολογιας, και Βρεττανικη Εταιρεία Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας) και λειτουργεί το δικό του ιδωτικό γραφείο.
Ζει στη Αγγλία, και ήταν από εκείνους  που έφυγαν το 2008, προσπάθησε να γυρίσει το ’11 και φυσικά αναγκάστηκαενα φύγει πάλι.
“Έφυγα με αντίξοες συνθήκες, έμεινα στον καναπέ ενός φίλου την πρώτη εβδομάδα που πήγα στην Αγγλία. Έμεινα σε σπίτια με 10 άτομα και έκανα ό,τι νόμιμη δουλειά μπορεί να περάσει από το μυαλό σας για να τα βγάλω πέρα με το κόστος ζωής του Λονδίνου και τα δίδακτρα των πανεπιστημίων για τα πτυχία που είχα επιλέξει να κάνω.
Είχα έναν πολύ συγκεκριμένο στοχο: να γίνω ψυχολόγος, ψυχαναλυτής, και κάποια στιγμη καθηγητής σε πανεπιστήμιο. Χλευάστηκα για το οτι στα 30 μου αποφάσισα να παρω την ζωή μου στα χέρια μου και να κυνηγήσω τα όνειρα μου σε μία άλλη χώρα. Στον τελικό μου στόχο όμως έφτασα μετά από 13 χρόνια κόπων, μόχθου και αίματος.
Που θέλω να καταλήξω; Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν υπήρχε ούτε στο απειροελαχιστο η πιθανότητα να καταφέρω ούτε το ένα τρίτο από αυτά που έχω κάνει στην Αγγλία στην Ελλάδα σε αυτό το διάστημα. Οχι λογω ελλειψης θελησης, αλλα λογω ελλειψης υποδομων, οργανωσης και κυριως αξιοκρατίας”, αναφέρει  ο ίδιος και δίνει το στίγμα της  πολιτικής αλλαγής που επιθυμεί.