Υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας σε πρόγραμμα για συνοδούς τυφλών

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», κ.κ, Λάμπρος Παρασκευάς, Σταμάτης Αλεξάνογλου, Χριστίνα Αγριγιάννη και Αλεξάνδρα Καβούρα, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Σωματείου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

H κ. Κολυνδρίνη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου, προκειμένου στις 12 Μαΐου 2023, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων να συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με τους συνοδούς τυφλών, προκειμένου να μπορούν να καθοδηγούν άτομα με αναπηρία όρασης σε υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα.
Επίσης μετά από αίτημα του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί», η κ. Κολυνδρίνη και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα ξεκινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να παραχωρηθούν στο Σωματείο, ένας εκτυπωτής Braille, ένα λογισμικό μετατροπής κειμένου για εκτύπωση Braille και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής για εκτύπωση Braille, ικανοποιώντας έτσι ένα ακόμη αίτημα του Σωματείου, με τα μέλη του να ευχαριστούν θερμά την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Σωματείου που όλα αυτά τα χρόνια τα έχουν καταφέρει περίφημα στην εκπαίδευση των μελών σε νέες τεχνολογίες και στις προσβάσιμες μορφές ανάγνωσης, εκτυπώνοντας βιβλία και πάσης φύσεως και μορφής έντυπο υλικό στο Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης των Τυφλών Braille. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός στις δράσεις των μελών του Σωματείου και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα συνεχιστεί και τα επόμενα».