Τέμπη: Ξεσπά μητέρα 20χρονης που σκοτώθηκε

Η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την 20χρονη κόρη της στο φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μιλά στο DEBATER ως πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη και ξεσπά κάνοντας λόγο για “προκλητικές δηλώσεις” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η ζωή δεν γυρνάει πίσω, εγώ την κόρη μου την έχασα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να παλεύω μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής μου για την δικαίωση μας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε ακριβώς για αυτό τον λόγο, στοχεύει στην δικαίωση των ανθρώπων μας. Είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα και δεν θέλουμε να ξεχαστεί ποτέ. Θα μείνει έτσι, σαν φόρος τιμής στους νεκρούς μας και θα φροντίσουμε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο τραγικό συμβάν ξανά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στη μήνυση που κατέθεσαν σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ χαρακτήρισε ανήθικες τις δηλώσεις του Μητσοτάκη:

Ακούω από συγγενείς ότι δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα στήριξης που έχουν αναφέρει. Δεν θα μιλήσω για αυτό όμως γιατί δεν έχω προσωπική άποψη επί αυτού. Από την άλλη, όμως, όπως έχω ξανά πει με την προκλητική συμπεριφορά τους συνεχίζουν να Εγκληματούν εις βάρος μας. Έφυγαν τα παιδιά μας και έχουμε μείνει εμείς… Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για προσωρινή φθορά, ο Υπουργός ανάπτυξης μας είπε ότι καλώς βάζαμε τα παιδιά μας μέσα στα τρένα να σκοτωθούν. Τώρα που καταθέσαμε τη μήνυση γύρισε και μας είπε ότι την χρησιμοποιούμε ουσιαστικά με πολιτικές σκοπιμότητες.

Χθες κατατέθηκε από το σύλλογο μια μήνυση που αφορά όλους τους πολιτικούς και μη εμπλεκομένους σε όλη αυτή τη διαφθορά στη διοίκηση και κακοδιαχείριση του ΟΣΕ από το 2016 μέχρι τώρα. Το να μιλάει κανείς για πολιτική σκοπιμότητα, το θεωρώ ανήθικο. Να πω την πιο ευγενική άποψη που μου έρχεται».

Η Μαρία Καρυστιανού, εμφανώς συγκινημένη συνέχισε:

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτακη συνεχίζουν να είναι προκλητικές. Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, κανένας από εμάς. Αυτή την “δημοσιότητα” να την πω; Την χαρίζουμε σε όποιον θα την ήθελε.

Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το αυτονόητο. Είμαστε οι μοναδικοί πολίτες της Ευρώπης που προσπαθούμε και παλεύουμε για δικαίωση γιατί φοβόμαστε ότι δεν θα δικαιωθούμε».

«Οι εκλογές πλέον αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για εμάς, το θέμα διαφθοράς είναι για εμάς πάρα πολύ ευαίσθητο. Για εμένα και οι 300 που κανένας δεν πήρε την πρωτοβουλία να σταθεί δίπλα μας, κανένας από τους 300… Είναι πολύ σημαντικό, σαφώς και θα επηρεάσει την ψήφο μου. Σαφώς».

Πηγή: debater.gr