Ραντεβού στις 2 Ιουλίου

Τελειώνουμε αύριο ; Απο μεθαύριο θα έχουμε κυβέρνηση ; Σαν χώρα θα μπούμε στην κανονικότητα ; Νομίζω πως όχι, πέρα απο το τι εύχονται ή πιστεύουν αρχηγοί και στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ερίζουν για την πρωτιά .

Τίποτε, μα τίποτα δεν το δείχνει ! Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με ελάχιστες ψήφους διαφορά και συνεπώς δεν θα βγαίνει το μαγικό νούμερο των εδρών που θα του επιτρέψει , -μαζί έστω με το ΠΑΣΟΚ – να σχηματίσει κυβέρνηση.

Προσεγγίζω το θέμα αριθμητικά και όχι πολιτικά. Αν το ΠΑΣΟΚ θελήσει να συνυπάρξει σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε την Κυριακή βράδυ . Τότε όλοι θα γίνουν πιο ρεαλιστές , θα κατέβουν απο το συννεφάκι της προεκλογικής αλαζονείας, θα σκεφτούν την επόμενη μέρα και θα βάλουν νερό στο κρασί τους.
Σε περίπτωση νίκης της ΝΔ , που ειναι το απολύτως πιο πιθανό και δημοσκοπικά βέβαιο , πάλι δεν θα προκύψει κυβέρνηση. Και αυτό για δυο λόγους. Αν η επόμενη Βουλή είναι εξακομματική ή ακόμη χειρότερα για τη ΝΔ επτακομματική, κυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτει .
Ξαναγράφω εδώ την πληροφορία που σας έχω ήδη γράψει εδώ και καιρό για το ρεμπρίζ του κόμματος ΝΙΚΗ που είχε δημιουργηθεί απο το 2019, αλλά ζωντάνεψε εδώ και δυο μήνες και υπάρχουν πολλές θεωρίες για το ποιοί το στηρίζουν υπογείως . Νομίζω το ποσοστό που θα λάβει θα προκαλέσει συζητήσεις.
Παράλληλα εξαιρετικά δυνατή εμφανίζεται η Πλεύση Ελευθερίας που αυτή τη φορά φλερτάρει δυνατά με την είσοδο στη Βουλή.
Αν μπουν 6 ή 7 ή και 8 κόμματα στη Βουλή τότε ο πρώτος πρέπει να πάρει  40% για να κάνει κυβέρνηση με τον δεύτερο . Πράγμα που είναι αδύνατον.
Αλλά και στην περίπτωση που είναι εξακομματικη η Βουλή και έστω ότι με το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει η ΝΔ να υπερβεί τον μαγικό αριθμό των αναγκαίων συνταγματικά εδρών,  τότε πάλι δεν θα προκύψει κυβέρνηση. Απλά γιατί σε νέες εκλογές τον Ιούλιο , με σχεδόν τα ίδια ποσοστά , θα μπορεί να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση , χωρίς έλεγχο απο κανέναν συνέταιρο , χωρίς παζάρια για νομοσχέδια και  πολιτικές ή για αναθέσεις μιας και ειδικά αυτές οι τελευταίες έχουν και το περισσότερο ζουμί. Άρα γιατί να ποντάρει ο Μητσοτάκης στον Ανδρουλάκη όταν σε 45 μέρες θα μπορεί να παίξει μπάλα μόνος του ;
Ο μόνος λόγος για να μην πάει σε δεύτερες εκλογές είναι να είναι τσίμα-τσίμα με τον Τσίπρα και να φοβάται ότι στην επόμενη αναμέτρηση θα έρθει δεύτερος . Μόνο σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουμε εκλογές .
Συνεπώς φροντίστε να είστε στα πέριξ και στις 2 Ιουλίου .

Τάκιτος