Το “γαϊτανάκι” των …. συμπτώσεων και το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Το θέμα της διαφύλαξης του δημοτικού χρήματος είναι πολύ σοβάρο και πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης και δημοσίου διαλόγου, όσο και αν η δημοτική αρχή του Βόλου αποφεύγει την λογοδοσία σαν “τον διάολο με το λιβάνι”. Ο δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαπέτρος, με χθεσινή του ανακοίνωση, αναφορικά με όσα διαδραματίζονται γύρω από το πάρκινκ της οδού Φιλελλήνων, τάραξε τα νερά και προκάλεσε την ενόχληση της πλατείας Ρ. Φεραίου. Ωστόσο το θέμα έχει πολλά παρακλάδια, τα οποία  δεν πρέπει να μένουν στο σκοτάδι.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει και λειτουργεί το κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ, στο ισόγειο του πάρκινγ-που θα βγει σε πλειοδοσία ώστε να το αναλάβει ιδιώτης με 5000 ευρώ τον μήνα- είναι η εταιρεία ομόρρυθμη εταιρεία «ΚΟΥΤΣΟΡΕΒΥΘΗ – ΡΟΖΑΚΗ Ο.Ε.» με έδρα τον Βόλο (οδός Φιλελλήνων – Δημητριάδος). Η εταιρεία  δημιουργήθηκε μόλις στις 3.11.2021 και είχε ως μοναδικούς εταίρους την κ.  Ιωάνα Κουτσορεβύθη και τον Ανδρέα Ροζάκη. Είναι η εταιρεία που ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον “Βενέτη” που σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ενοικίασης των καταστημάτων του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, μόνο εκείνος ή αντίστοιχες του μεγέθους του εταιρείες μπορούσαν να “χτυπήσουν” τον διαγωνισμό του Δήμου Βόλου. Ποια εταιρεία τοπική άλλωστε , είχε τζίρους 5 εκ. ευρώ για να εκπληρώσει τους όρους του διαγωνισμού, που έβγαλε τον “αέρα” ο Δήμος, για ένα μαγαζί!
Ο κ. Ροζάκης έχει συγγένεια εξ αγχιστείας με τον Α. Μπέο και μάλιστα στο καταστατικό της παραπάνω εταιρείας, δήλωνε την ίδια διεύθυνση με αυτή που δήλωνε ο Α. Μπέος στη Σαρωνίδα, οδός Άρεως αριθμός 3. Ένας άνθρωπος που τυχαία συμμετείχε σε μια εταιρεία που εντελώς τυχαία θα αναλάμβανε το franchising Βενέτη, εντελώς τυχαία δήλωνε ίδια διεύθυνση κατοικίας με τον Α. Μπέο, που εντελώς τυχαία είναι δήμαρχος και εντελώς τυχαία ο δήμος θα έβγαζε στον “αέρα” διαγωνισμό. Συμπτώσεις στη σφαίρα του ανεξήγητου… που φυσικά δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σκεφτεί πως πρόκειται για περιστατικά οικονομικής διαπλοκής, αντίθετα με τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της χρηστής διοίκησης, γιατί απλά το τυχαίο και το συμπτωματικό, δεν εξηγούνται.

Τον Ιανουάριο του 2022, όταν και έγινε ο διαγωνισμός για το κατάστημα του ισογείου στην οδό Δημητριάδος – Φιλελλήνων, η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, είχε αναδείξει το θέμα και την σχέση μεταξύ Μπέου και Ροζάκη. Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο κ. Ροζάκης αποχώρησε από την εταιρεία και στην θέση του εισήλθε ως νέος εταίρος η κ. Δέσπου, σύζυγος Βασιλείου Κουτσορεβύθη.
Η εταίρος κ. Ιωάννα Κουτσορεβύθη είναι παντρεμένη με τον Κωνστατίνο Καλαμποκά. Η κ. Κουτσορεβύθη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, επίσης είναι ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ».
Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΗΔΗΣ – Προμηθέας έχει αναλάβει τις προμήθειες :
-Χριστουγεννιάτικου Διάκοσμου 2022 από το Δήμο Βόλου, ποσού 167.685€ (22.8.2022),
-Χριστουγεννιάτικου Διάκοσμου 2021 από το Δήμο Βόλου, ποσού 167.085€ (03.09.2021),
-Χριστουγεννιάτικου Διάκοσμου 2020 από το Δήμο Βόλου, ποσού 118.653,80€ (05.10.2020),
-Χριστουγεννιάτικου Διάκοσμου 2019 από το Δήμο Βόλου, ποσού 110.496€ (16.10.2019),

Όλο αυτό το “γαϊτανάκι” βέβαια δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια απλή σύμπτωση.