Οριστική απόφαση του ΠΑΣΟΚ για Νίκο Παπαπέτρο στον Δήμο Βόλου

Το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, σε ανοιχτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ξενοδοχείο Κυψέλη, οριστικοποίησε την απόφασή του να στηρίξει τον συνδυασμό “Συμμαχία για τον Βόλο” με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου για τον Δήμο Βόλου.

Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση να στηριχθεί η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Νίκου Παπαπέτρου, εξέφρασε η Βίκυ Τσεκούρα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι δεν την εκφράζει αυτό το ΠΑΣΟΚ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να οριστεί Συντονιστική Επιτροπή που θα αναλάβει τις συζητήσεις με τη “Συμμαχία για τον Βόλο”, προκειμένου ο συνδυασμός να στηριχθεί με υποψηφίους από το κόμμα, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν δραστηριότητα και προσφορά και, παράλληλα, να προστεθούν νέες υποψηφιότητες ανθρώπων που έχουν θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες, για να δώσει το ΠΑΣΟΚ το «στίγμα» του.

Τέλος δεν έγινε συζήτηση για κανέναν άλλο Δήμο της Μαγνησίας, ενώ με το ζήτημα της Περιφέρειας θα ασχοληθεί, όπως τονίστηκε, προσωπικά ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ
Με βάση την ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας της 6ης Ιουλίου, ολοκληρώθηκαν χθες 21/07/2023 οι δύο ανοιχτές νομαρχιακές συνεδριάσεις με αντικείμενο συζήτησης τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ξεκάθαρη θέση αποτελεί ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι αξιακά και πολιτικά απέναντι στην παρούσα δημοτική αρχή και παράλληλα οφείλει να είναι δυναμικά παρόν στις πολιτικές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, για το Δήμο Βόλου, τέθηκαν 2 προτάσεις: η πρώτη περί στήριξης της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης “Συμμαχία για το Βόλο” με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο και δεύτερη επιλογή της αυτόνομης καθόδου.

Με το πέρας αυτών δύο συνεδριάσεων διαπιστώθηκε ως επικρατούσα η άποψη ότι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή για το Δήμο Βόλου αποτελεί η στήριξη στην ανεξάρτητη κίνηση του Νίκου Παπαπέτρου “Συμμαχία για το Βόλο”. Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής που ακολούθησε, παρουσία της Τοπικής Οργάνωσης Βόλου και των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, επικυρώθηκε η απόφαση για τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής η οποία θα καθορίσει το πλαίσιο αρχών και προτάσεων, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί η Δημοκρατική Ανατροπή στο Δήμο Βόλου.