Τα φασιστικά καθεστώτα γνωρίζουν ότι …η μόρφωση είναι ο κύριος αντίπαλος τους

Γράφει ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης

Μια ακόμα θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου βαίνει σιγά – σιγά προς το τέλος της. Μια θητεία που χαρακτηρίστηκε από αρκετές εντάσεις παρότι για μεγάλο διάστημα οι συνεδριάσεις γίνονταν και διαδικτυακά. Και όλα με ηγέτη τον απερχόμενο Δήμαρχο σε αγαστή συνεργασία με τον υποτακτικό του Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειωτέον ότι ο τελευταίος ούτε μια φορά δεν έπαιξε το ρόλο του, αλλά πάντα εκτελούσε τις εντολές του “μεγάλου”.

Χαρακτηριστικό και αυτής της θητείας, πέραν των άλλων, ήταν η φανερή απέχθεια του Δημάρχου και όλης του της παρέας, στη μόρφωση και τους επιστήμονες. Έτσι με το ξεκίνημα της θητείας προσπάθησε ο αγράμματος να μειώσει το επιστημονικό κύρος του Ιάσονα, αρχηγού της παράταξης μας, και έμμεσα όλης της παράταξης που αποτελούνταν από επιστήμονες. Πέρα όμως από τον Ιάσονα προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία να μειώσει και τους αρχηγούς των άλλων αντιπολιτευτικών ομάδων, σε ό,τι αφορά την επιστήμη τους και τη μόρφωσή τους. Επίσης, εκτός από τους επικεφαλής των παρατάξεων, δεν έχανε ευκαιρία να προσπαθεί να υποβιβάσει όποιον Δημοτικό Σύμβουλο εξέφραζε αντίθετη γνώμη. Πολύ δε περισσότερο αν ήταν γυναίκα, οπότε εξέφραζε και τις σεξιστικές του θέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απάντηση του στην εγνωσμένου κύρους φιλόλογο καθηγήτρια κ. Τσιτούμη που της συνέστησε να πάει να βράσει μακαρόνια αντί να ασχολείται με τα κοινά.

Πέρα όμως από όσα συνέβαιναν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τα βέλη του δεν ξέφευγε γενικότερα όποιος είχε σχέση με τη μόρφωση. Μην ξεχνάμε τις επιθέσεις και τα κοσμητικά επίθετα που στόλισε στους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Πρύτανη όταν αυτοί ήταν αντίθετοι με τη θέση του όσον αφορά τη χρήση οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου.

Το τελευταίο διάστημα τα έβαλε με τους επιστήμονες που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Νίκου Παπαπέτρου με διδακτορικό ή προδιδακτορικό ή μεταδιδακτορικό, αποκαλώντας άλλον χασοδίκη, άλλον ποντικομαμή και ό,τι άλλο κοσμητικό επίθετο μπορεί να φανταστεί κανένας. Φυσικά όλους μαζί τους αποκαλεί κοπρίτες χάριν συντομίας.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η όλη του τοποθέτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και με κλείσιμο τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο μου με το χειροκρότημα όλων σχεδόν των συμβούλων του.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συμπολίτες μου που με τον ένα ή άλλο τρόπο καταδίκασαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του.
Όλα αυτά που ανέφερα, και αποτελούν ένα σταχυολόγημα των όσων συνέβησαν την περασμένη τετραετία, δείχνουν μια συμπεριφορά ξένη προς τις συνήθειες μας, συμπεριφορά που έχουν τα φασιστικά καθεστώτα τα οποία φοβούνται και διώκουν τους επιστήμονες γιατί γνωρίζουν ότι η μόρφωση είναι ο κύριος αντίπαλος τους. Αυτή λοιπόν τη φασιστική συμπεριφορά προσπαθεί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να εμφυσήσει στην πόλη μας. Θα την ανεχτούμε ή θα αντιδράσουμε και θα τη στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων;