Παν. Αναγνώστου: Λάσπη, ψέματα και εκφοβισμοί το “σχέδιο Βαφίνη” για την Αλόννησο 

Ευθύνες στον απερχόμενο δήμαρχο Αλοννήσου Π. Βαφίνη για την εγκατάλειψη κορυφαίων έργων υποδομής και απραξία απέναντι σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του νησιού, όπως το θέμα της υδροδότησης, επιρρίπτει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνώστου, κάνοντας λόγο για “λάσπη, ψέματα και προσπάθεια εκφοβισμού υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και δημοτών. Όπως, ειδικότερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αναγνώστου:

Έχει απύθμενο θράσος ο επί 13 χρόνια δήμαρχος των «θα» να εγκαλεί την αντιπολίτευση για ζητήματα, στα οποία δεν έκανε το παραμικρό, ώστε να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων της Αλοννήσου. Ο δήμαρχος που επαγγέλθηκε αεροδρόμιο, που τελικά υπάρχει μόνον σε μακέτα, που επαγγέλθηκε καράβι, ώστε να πάψει ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του νησιού μας και καράβι δεν ήρθε, που βλέπει τους δρόμους διαλυμένους και σφυρίζει κλέφτικα

Κ. Βαφίνη στη Διαύγεια που τόσο σας αρέσει να επικαλείστε τα έργα και οι χρηματοδοτήσεις φαίνονταιΣτην Αλόννησο όμως δεν φαίνονται

Σταματήστε πια να επιρρίπτετε τις ευθύνες στην αντιπολίτευση για κάθε πρόβλημα που εσείς έχετε δημιουργήσει και αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες της αδράνειας, της άγνοιας και της  ανεπάρκειάς σας. Το μόνο θετικό που έχετε να προσφέρετε στο νησί, είναι η  μη εκλογή σας …

Αναφορικά με το θέμα της υδροδότησης στο νησί μας, ας ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα:

Για την αστοχία της λιμνοδεξαμενής: Έχετε την πλήρη ευθύνη.
Για τις αφαλατώσεις: Με δική σας ευθύνη υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για εγκατάσταση δύο μονάδων αφαλάτωσης. Είμαστε από τα λίγα νησιά της Ελλάδας που βασίζουν την υδροδότησή τους σε ενοίκιο μονάδων αφαλάτωσης και όχι σε δημοτικές μονάδες αφαλάτωσης και  γεωτρήσεις… Γιατί;

Με δική σας πρωτοβουλία φέρατε θέμα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο για εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Στενή Βάλα, χωρίς να λάβετε υπόψη σας την αντίθεση που εξέφρασαν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Εμείς λοιπόν, επειδή ακούσαμε (διότι έχουμε καθημερινή παρουσία στο νησί) τους προβληματισμούς των κατοίκων και σεβαστήκαμε τις ανησυχίες τους για την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή, με την υπ’ αριθμό 161/18 απόφαση από 24/7/2018, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ: 6 ΗΡΒΩΨ6-ΕΒΨ (την οποία χρησιμοποιήσατε στο δελτίο τύπου σας, για να με κατηγορήσετε), προτείναμε να εγκατασταθεί η δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης σε άλλη θέση και όχι να μην εγκατασταθεί καθόλου όπως ισχυριστήκατε. Μάθετε να διαβάζετε!

Εσείς όμως πάλι ξεχάσατε ότι το νησί μας χρειάζεται νερό και αμελήσατε να αναδείξετε το θέμα της εγκατάστασης δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης ως οφείλατε. Συνεπώς κ. Βαφίνη, εσείς και μόνο εσείς είστε υπεύθυνος, που δεν εγκαταστάθηκε δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης στο νησί μας.

Λύση και τότε υπήρχε… Τότε υπήρχαν τα χρήματα για αγορά δικής μας μονάδας αφαλάτωσης, αλλά και τότε τα χρήματα πήγαν αλλού, το γνωρίζετε πολύ καλά…

Όσον αφορά την προσωρινή άδεια λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης η οποία έληξε την 31/12/2022, σας παραπέμπω στο Ν. 5039 / 23 άρθρο 48 παρ. 8, ο οποίος δημοσιεύθηκε την 3/4/2023. Η άδεια προσωρινής λειτουργίας και εγκατάστασης ΕΛΉΞΕ πολύ πριν δημοσιευθεί ο ανωτέρω Νόμος, με τον οποίο παρατείνεται η λειτουργία της. Συνεπώς, η αφαλάτωση λειτουργούσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ για αρκετούς μήνες, επειδή εσείς δεν είχατε φροντίσει, ως οφείλατε, να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας εγκαίρως, πριν λήξει. Εκτός και αν διαθέτετε μαντικές ικανότητες και προβλέψατε ότι θα ψηφιστεί Νόμος (Ν. 5039/23) για παράταση της άδειας λειτουργίας. Τότε μάλλον θα έπρεπε να θέσετε υποψηφιότητα στο Δήμο Δελφών.

Όσον αφορά την πολυσυζητημένη σύμβαση με την εταιρεία αφαλάτωσης, όταν φέρατε το θέμα της παράτασής της στο δημοτικό συμβούλιο, είχε ήδη λήξει.

Σας προκαλώ να δημοσιεύσετε όλα τα επίσημα χρηματικά εντάλματα πληρωμής και τις επίσημες ενδείξεις των μετρήσεων νερού, στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι μέχρι τέλος Μαΐου είχαμε παραλάβει πάνω από 880.000 m³ νερού άρα η σύμβαση με Αριθμό Πρωτ. 1617/12.04.2018 είχε λήξει, καθώς είχε παραληφθεί η συμφωνηθείσα ποσότητα αφαλατωμένου νερού από την ανάδοχο εταιρεία.

Έχετε το θράσος να αναφέρεστε στα αδικαιολογήτως υπερκοστολογημένα κάγκελα, που τοποθετήσατε στην περιοχή του Κάβου. Στο θέμα αυτό γίνεστε προκλητικός. Να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό το μπετόν τοποθετήθηκε ως έσχατη λύση, για να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα, λόγω της δικής σας και πάλι ανεπάρκειας και αδιαφορίας, καθώς δεν είχατε φροντίσει να παραγγείλετε κάγκελα ασφαλείας με σωστές προδιαγραφές. Χρησιμοποιήσατε 47.308,48 € (ΑΔΑ: ΨΛΜΑΩΨ6-ΜΗΗ & ΨΚ51ΩΨ6-Φ57) για έργο που δεν κόστιζε ούτε 25.000 € (σύμφωνα με προσφορές που καταθέσαμε εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο). Αντιθέτως, με 47.308,48 € που χρησιμοποιήσατε, θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε το έργο τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Κάβου, το οποίο έχετε αφήσει ημιτελές και φυσικά πάλι θα περίσσευαν αρκετά χρήματα.

Αναφορικά με το θέμα των ανεμογεννητριών και πάλι ψεύδεστε, καθώς εμείς ουδέποτε έχουμε εκφράσει άποψη επί του θέματος. Αντιθέτως, όπως όλοι γνωρίζουν στο νησί, ο μόνος υπέρ είστε εσείς, και το διατυμπανίζετε ως μελλοντικό σας έργο για το νησί. Θα μας βρείτε μπροστά σας… Τέρμα τα ψεύδη σας… Πείτε και την αλήθεια, έστω και μια φορά, για την προσωπική επίσκεψη σας στην Αθήνα με σκοπό την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί μας!!!

Αλλά και να θέλατε να τις φέρετε, πάλι δεν θα μπορούσατε:
Δια θαλάσσης με το πλοίο που θα φέρνατε, δεν γίνεται.
Δια αέρος μέσω του αεροδρομίου που θα φτιάχνατε, δεν γίνεται.
Δια του οδικού μας δικτύου, δεν γίνεται, είναι διαλυμένο.
Κουράστηκαν οι δημότες με τις μακέτες και τα μεγάλα λόγια!!!

Όσον αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό, μας κάνετε και γελάμε. Δεν ντρέπεστε να αναφέρεστε σε τέτοια θέματα; Οι δημότες του νησιού και βλέπουν και γνωρίζουν πολύ καλά την εγκληματική σας αμέλεια σε τέτοια θέματα. Εκτίθεστε!

Ακόμα και στην εμφανή ανεπάρκειά σας τόσων ετών, στα ψευδή και στα λάθη σας, ποτέ δεν είπατε (ως μεγάλος και τρανός) mea culpa (Δικό μου λάθος).

Ακολουθείτε τον δρόμο της λασπολογίας και εγώ δεν είμαι για αυτόν… Σας αφήνω λοιπόν στη λάσπη σας, στο φυσικό σας περιβάλλον.

Όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε μια ΑΛΟΝΝΗΣΟ για όλους.

Και κάτι τελευταίο:
Σταματήστε να ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΕ υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και δημότες.