Η Μακρινίτσα “έσβησε” από τον χάρτη- Παλεύουν μονοι τους οι κάτοικοι

Το παραδοσιακό χωριό της Μακρινίτσας, που ανήκει στον Δήμο Βόλου στηρίζει την οικονομία του στον τουρισμό, ωστόσο οι καταστροφές είναι τεράστιες οι επαγγελματίες εκτιμούν πως θα μπορεί να υποδεχθεί τουρίστες , μετά από ένα χρόνο. “Η οικονομική καταστροφή για όλους μας είναι ανυπολόγιστη. Ταβέρνες, καφέ, ξενοδοχεία, μαγαζια με αγροτικά προϊόντα σβήσανε απ’ τον χάρτη. Σπίτια, υποδομές μέσα στο χωριό, αποχέτευση, νερό, καλντερίμια, θα χρειαστούν χρόνια για να αποκατασταθούν” τονίζει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Σαρακατσάνος. Επισημαίνει πως η απελπισία είναι τεράστια και πολλοί κάτοικοι σκέφτονται την μετανάστευση.

“Πολλοί θα φύγουν απ’ το χωριό για το Βόλο, άλλοι σκέφτονται να ακολουθήσουν τον αδερφό μου στη Γερμανία. Εγώ έχω τέτοιο πείσμα και  δεν θα φύγω από εδώ ,θα το παλέψω μέχρι να πεθάνω. Θα δουλέψω από δω πιο σκληρά. Τα δάκρυά μας είναι η δύναμη και το πείσμα μας είπε ο ίδιος , που είναι παραγωγός και καλλιεργεί βότανα.

Οι κάτοικοι που έχουν μείνει μόνοι, αποφάσισαν να μην περιμένουν τον Δήμο Βόλου και θα ξεκινήσουν μόνοι να καθαρίζουν το χωριό από τους κορμούς δέντρων , τις λάσπες και τα μπάζα.