Έρχεται δημοσκόπηση με τον Αχιλλέα Μπέο στο 99%… μην τσιμπάτε!

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο στη Θεσσαλία θα εμφανιστούν τα «ευρήματα» της δημοσκόπησης στον Βόλο με παραγγελία Μπέου. Η δημοσκόπηση έγινε σε μια καταστραμμένη πόλη που μετρά πληγές και ο κ. Μπέος μετρά την αποδοχή του, αντί να φροντίσει να εξασφαλίσει νερό. Οι πολίτες βιώνουν συνθήκες πολέμου με την έλλειψη νερού, τον κίνδυνο ασθενειών, την απορρύθμιση της εργασίας τους, τον χρόνο που μετρά εις βάρος τους για διορθωθούν όλα όσα έχουν καταστραφεί. Πολύ πριν βιώσουν οι πολίτες του Βόλου τις επιπτώσεις των πλημμυρών, βίωσαν την ακραία ανικανότητα της δημοτικής αρχής Μπέου, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την βιτρίνα του και τα πανηγύρια του αφήνοντας στο έλεος του Θεού υποδομές, οργάνωση, σχέδια πρόληψης, μέτρα προστασίας και υποστήριξης του πολίτη. Το πρώτο σοκ το υπέστησαν οι πολίτες με την τραγωδία των πυρκαγιών όπου κρουνοί και γεωτρήσεις δεν φρόντισε κανείς από την δημοτική αρχή να έχουν νερό.

Η πλημμύρα ήρθε να αποδείξει περίτρανα την ανικανότητα αλλά και ανευθυνότητα, πρωτίστως του δημάρχου. Ο «αποτελεσματικός και ικανός» για τα πανηγύρια και το εφετζιλίκι Μπέος, απεδείχθη μικρός, λίγος και πρακτικά επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Του έφυγε η μαγκιά και του έμεινε η πρόζα! Θέατρο με τον κουβά με τον οποίο έσβηνε τη φωτιά. Θέατρο στη Δημητριάδος μέσα στο νερό να αποτρέπει βρίζοντας τους ανθρώπους που ήθελαν να πάνε στη δουλειά τους. Θέατρο με τη μάνικα στους λασπωμένους δρόμους, θέατρο με το μοίρασμα «με τα χεράκια του» του εμφιαλωμένου νερού στους απελπισμένους πολίτες. Θέατρο παντού και πάντα και καμία, μα καμία ενέργεια για παρέμβαση ουσίας. Ο τύπος δεν είναι απλά ανίκανος, είναι ακραία επικίνδυνος όταν προτρέπει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το νερό την ώρα που το υπουργείο Υγείας επίσημα το απαγορεύει, την ώρα που προτρέπει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στα καθημαγμένα σχολεία και βεβαίως δάσκαλοι, καθηγητές και το υπουργείο τον «αδειάζουν» και πάλι, αναβάλλοντας για μια ακόμη εβδομάδα την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ένας επικίνδυνος άνθρωπος σε θέση ευθύνης για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων πολιτών.

Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για έναν ανίκανο θεατρίνο και τίποτε παραπέρα και ορθώς η κυβέρνηση του αφαίρεσε βασικές αρμοδιότητες. Ύδρευση, σχολεία, έργα αποκατάστασης, έργα υποδομών. Ορθώς το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όλες οι εθελοντικές οργανώσεις, απλοί πολίτες, εταιρείες, εργοστάσια έπεσαν με τα «μούτρα» να μοιράσουν τουλάχιστον πόσιμο εμφιαλωμένο νερό. Ορθώς ο στρατός, αργά, πολύ αργά κατά τη γνώμη μου, μοίρασε φαγητό στους ξεσπιτωμένους πολίτες. Ορθώς από τη πρώτη στιγμή στήθηκαν «κουζίνες αλληλεγγύης» για ένα πιάτο φαγητό. Ορθώς ο Ιατρικός Σύλλογος έστησε αμέσως ομάδα εθελοντών γιατρών για παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Ο Μπέος άβουλος, μοιραίος, άπραγος άφαντος στα ουσιαστικά, παρών όμως στα κανάλια για να παριστάνει τον Ξανθόπουλο. Κερασάκι στην τούρτα η τηλεφωνική «δημοσκόπηση» (που εύκολα γίνεται στοχευμένη, με επιλογή κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών που δεν επλήγησαν ιδιαίτερα ή που κατά τεκμήριο ψηφίζουν συγκεκριμένο κόμμα) που θα παρουσιάσει αύριο η παραδομένη στα χέρια του «Θεσσαλία». Προφανώς φρόντισε να την κάνει «έγκαιρα», πριν γενικευτεί ο θυμός και η δυσαρέσκεια του κόσμου για την παντελή του ανεπάρκεια. Προφανώς και είναι δομημένη με «έξυπνο» τρόπο. Η πιο κραχτή ερώτηση είναι η πρώτη: Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το έργο του δημάρχου; Η απάντηση περιλαμβάνει δύο επιλογές και συγκεκριμένα πολύ ή λίγο. Δηλαδή το καθόλου δεν υπήρχε πουθενά. Ωραίο τρυκ. Για παράδειγμα, στους 100 πολίτες που θα έχουν απαντήσει, θα βγάλουν ποσοστό 60% μεγάλης ικανοποίησης και 40% μικρής ικανοποίησης. Το καθόλου δεν υπάρχει.

Η δημοσκοπική παγίδα είναι προφανής. Σου επιτρέπει να μην είσαι πολύ, αλλά σε υποχρεώνει να είσαι λίγο. ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ! Ωραία δημοσκόπηση! ΜΠΡΑΒΟ στην Εταιρεία, που αναρωτιέμαι γιατί ακόμα έχει άδεια…

Η δεύτερη ερώτηση που αφορά τους υποψηφίους δημάρχους είναι επίσης «πονηρή». Βασίζεται στην κυριαρχία στα ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια του Μπέου και υποκλέπτεται η μη έκφραση γνώμης για τους υποψηφίους κ.κ. Παπαπέτρο και Ριζόπουλο αφού τηλεοπτικά ήταν ανύπαρκτοι στην ευρεία μάζα των πολιτών. Ακολουθεί ερώτηση για τον ποιον από τους τρεις θα ψηφίσει ο ερωτώμενος και η τελευταία ερώτηση αφορά πιο κόμμα ψήφισε ο ερωτώμενος στις τελευταίες εκλογές.

Αυτή, λοιπόν, την μαγειρεμένη δημοσκόπηση θα εμφανίσει θριαμβευτικά ο δήμαρχος. Θα χαρίσει στον εαυτό του ένα 60% , λίγο πάνω, λίγο κάτω και θα πάει για ύπνο ήρεμα την Κυριακή το βράδυ. Το έχει κάνει στο παρελθόν «χαρίζοντας» στους αντιπάλους του 4%, 8%, τσοντάροντας στο ΚΚΕ όλο και κάτι παραπάνω από το εκλογικό του ποσοστό για λόγους προφανείς. Μόνο που τούτη τη φορά το κόλπο αυτό δεν πιάνει γιατί τα νούμερα είναι απολύτως διαφορετικά. Παλεύει με νύχια και με δόντια να περάσει το 43%, αφού οι ψηφοφόροι της ΝΔ που αποτελούν το βασικό κορμό έχουν μείνει σύξυλοι με την απαξιωτική συμπεριφορά προς το κόμμα τους, αλλά και από την κορυφαία ανυπαρξία και ανικανότητά του. Δεν ψάχνει κανείς στοχευμένες δημοσκοπήσεις για την αποθέωση του κ. Μπέου. Η συντριβή του βρίσκεται βαθιά στις λάσπες της πόλης που πρέπει να καθαρίσει η Συμμαχία για τον Βόλο.

Η «Συμμαχία για τον Βόλο» είναι πραγματικά αρραγές μέτωπο και ναι μεν βασίζεται στην ευστροφία, την ικανότητα και τις δυνατές προθέσεις του Ν. Παπαπέτρου για την πόλη, αλλά ταυτόχρονα στηρίζεται σε μια πλειάδα στελεχών που δηλώνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και έχουν ένα διαχρονικό και αξιόλογη παρουσία στην τοπική κοινωνία.

Μην τσιμπάτε! Άυπνοι μένουν στο δημαρχείο από τα αποτελέσματα που τους έβγαλε ακόμη και αυτή η στημένη δημοσκόπηση που οι ίδιοι παράγγειλαν. Η δημοσκόπηση που δεν επιτρέπει στους πολίτες να απαντήσουν εάν είναι δυσαρεστημένοι με τον δήμαρχό τους. Μην τσιμπάτε! Τα πειραγμένα νούμερα της δεν τους σώζουν! Μην τσιμπάτε γιατί όσο οι μέρες περνάνε, αυτά τα νούμερα κατρακυλάνε μέσα στα λασπόνερα που άφησε πίσω η καταιγίδα αλλά κυρίως η διαπίστωση από τη μεριά των πολιτών σε πιο βούρκο «γλεντοκοπούσαν» όλα αυτά τα εννέα χρόνια Μπέου.