Ξεκίνησε η εκκένωση της Γάζας: Με φορτωμένα αυτοκίνητα και με τα πόδια φεύγουν οι κάτοικοι 

Με κάθε μέσο εκκενώνουν την πόλη της Γάζας και τη βόρεια περιοχή του θύλακα οι άμαχοι, μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε από τους πολίτες της βόρειας Γάζας -πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους- να μετακινηθούν νότια, ενώ στον ορίζοντα διαγράφεται η πιθανότητα μιας χερσαίας εισβολής, που εγκυμονεί τον κίνδυνο για πολλές απώλειες. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το Ισραήλ εκκένωσε χωριά σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Αν και η Χαμάς, απαντώντας, είπε στους κατοίκους της Γάζας να μην εκκενώσουν, πολλοί κάτοικοι επέλεξαν να μετακινηθούν.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει ο ανταποκριτής του BBC μεταδίδοντας πάνω από τη Γουάντι Γάζα, δηλαδή από την πλευρά όπου το Ισραήλ έχει ζητήσει εκκένωση.

«Εκατοντάδες αυτοκίνητα και ολόκληρες οικογένειες περπατούν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Γάζας», αναφέρει.

«Στον δρόμο προς τα εδώ είδαμε εκατοντάδες αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά, βαριά φορτωμένα με υπάρχοντα, μερικά αυτοκίνητα με στρώματα τυλιγμένα πάνω τους.

Οι άνθρωποι ταξιδεύουν με αγελάδες, καμήλες, πρόβατα και γαϊδούρια.
Πολλές οικογένειες με τα πόδια έχουν ήδη περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε το μεσημέρι σχετικά με την 24ωρη προθεσμία για τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια.

Δεν απάντησε στο αν η προθεσμία αυτή έχει αλλάξει, αλλά είπε: «Όσοι θέλουν να σώσουν τη ζωή τους παρακαλούνται να πάνε νότια».

Πηγή: iefimerida.gr