Το τέλος του Χατζηκυριάκου, η διάσωση του Εσερίδη και η νέα αρχή στον Αλμυρό

εικονογράφηση / Βίλυ Σαμαλτάνη / gegonotanews

Ο Δήμος Αλμυρού δεν αλλάζει σελίδα με την εκλογή του κ. Εσερίδη. Οι πολίτες δεν φυλλομέτρησαν το παρόν, αλλά το παρελθόν τους και έκαναν όπισθεν, ωστόσο ο παλιός και ταυτόχρονα νέος δήμαρχος φρόντισε να προχωρήσει σε μια ισχυρή ανανέωση του ψηφοδελτίου του με νέα πρόσωπα, ενώ στηρίχθηκε όπως έδειξαν τα αποτελέσματα και από ψηφοφόρους του ΚΚΕ που δεν υπάκουσαν στην εντολή για αποχή. Μοναδικός υποστηρικτής του από το κόμμα της ΝΔ όπου ανήκει ο κ. Εσερίδης, ήταν ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, γι΄αυτό ήταν και το μόνο πρόσωπο που ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε στην ομιλία του.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος και η Ζέτα Μακρή είχαν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εκλογή του κ. Χατζηκυριάκου ανταποδίδοντας την βοήθεια που τους έδωσε στις βουλευτικές εκλογές. Παρότι ο κ. Χατζηκυριακος στηριζόταν επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, “πούλησε” τους πάντες στις εθνικές εκλογές για να εξαργυρώσει την επανεκλογή του στον Αλμυρό και συντάχθηκε με τους διαφαινόμενους νικητές των βουλευτικών εκλογών. Τυχοδιώκτη τον αποκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί κανείς τους χρεώσει άδικο.
Τον “συγχώρεσαν” μόνο στο ΠΑΣΟΚ γιατί όλα τα χωρά -ακόμα και την πολιτική αγυρτεία -στις ακτίνες του ο πράσινος ήλιος. Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος οδηγείται στη σύνταξη, με την “επαγγελματική του” ιδιότητα ως δήμαρχος και μαζί του κλείνει μια εποχή ακραίου πολιτικού τυχοδιωκτισμού στον Αλμυρό για τις δυνάμεις του κέντρου, που πρέπει να αναζητήσουν και να “χτίσουν” εκείνα τα πρόσωπα που θα αναμετρηθούν με το νέο πολιτικό δυναμικό που συγκέντρωσε δίπλα του ο κ. Εσερίδης. Μπορεί πέντε χρόνια να φαίνονται… μακριά αλλά δεν είναι και τόσο για τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου που στον Αλμυρό δεν έχουν εκλογική υπεροχή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ