Πόλεμος: 4.385 νεκροί και 13.651 τραυματίες στη Γάζα- Ρουκέτες από Λίβανο στο Ισραήλ

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 4.385 με τους τραυματίες να φτάνουν στους 13.651 από την έναρξη της νέας πολεμικής διαμάχης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στον αριθμό των νεκρών συμπεριλαμβάνονται 1.756 παιδιά και 976 γυναίκες, πρόσθεσε το ίδιο υπουργείο.

Το ισραηλινό γραφείο των Γιατρών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατέθεσε αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ κατά της απαίτησης των IDF να εκκενωθεί το νοσοκομείο Al-Quds της Γάζας.

Η αναφορά προειδοποιεί ότι η εκκένωση του νοσοκομείου θα έθετε σε κίνδυνο νήπια που πάσχουν από αναπνευστική δυσχέρεια και εκατοντάδες άλλους ασθενείς και τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Απαντώντας στην αναφορά, η Εισαγγελία του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται κανένα στρατιωτικό χτύπημα στο νοσοκομείο.

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εξήλθαν από τη συνοριακή διάβαση στη Ράφα και έφτασαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε στο Reuters ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 20 φορτηγά, που αναμένεται ότι θα εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας «αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% από τον αριθμό των φορτηγών που εισέρχεται καθημερινά στη Γάζα για την κάλυψη υγειονομικών και ανθρωπιστικών αναγκών πριν από την πολεμική κρίση», ανέφερε μία ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.