Ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί για κλιμάκωση των συγκρούσεων – «Θα διαλύσουμε τη Χαμάς»

Ολοένα και περισσότερο ανοίγει ο κύκλος αιματοχυσίας στη Γάζα με τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις να διευρύνουν τη στρατιωτική επιχείρησή τους, διαμηνύοντας σε κάθε τόνο ότι βασικός τους στόχος είναι η διάλυση της Χαμάς. Την ίδια στιγμή, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση συνεχίζει να εξαπολύει ρουκέτες προς το νότιο Ισραήλ με χτυπήματα που απειλούν τις ζωές αμάχων.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τον ισραηλινό στρατό να μεταδίδει, στον τελευταίο απολογισμό του, ότι οι συγκεκριμένες πολεμικές δραστηριότητες μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και μήνες, η αγωνία για τους αμάχους κορυφώνεται.

Η Δύση απευθύνει εκκλήσεις αποτροπής μίας ακόμη πιο σοβαρής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, ενώ η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα προβληματίζει την παγκόσμια κοινότητα. Για τον λόγο αυτό ο Τζο Μπάιντεν έθεσε το ζήτημα επί τάπητος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βενιαμίν Νετανιάχου και ο τελευταίος φέρεται – σύμφωνα με αμερικανικές πηγές – να συμφώνησε στην ενίσχυση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, την είσοδο δηλαδή σε καθημερινή βάση έως και 100 φορτηγών.

O ισραηλινός στρατός στοχεύει σε υπόγειες σήραγγες της Γάζας για την εξουδετέρωση των ανδρών της Χαμάς, ενώ στη δημοσιότητα έχουν δοθεί φωτογραφίες από τις χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις του IDF.

Τα χτυπήματα των ισραηλινών δυνάμεων επικεντρώνονται στη βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το τελευταίο μήνυμα που καλούσε τους αμάχους της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια προδίδει μία διάθεση για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ απαντά στις επιθέσεις της Χεζμπολάχ με αεροπορικά πλήγματα σε στόχους της οργάνωσης στον Λίβανο.

Το τελευταίο μήνυμα του ισραηλινού στρατού
Στην τελευταία ενημέρωσή του, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας Ντανιέλ Χαγκάρι έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα επιχείρησης στη Γάζα.

«Δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή» δήλωσε.

«Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδιζε μαζικά από αέρος προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των χερσαίων δυνάμεών του και να εξαλείψει τις υποδομές των τρομοκρατών» πρόσθεσε ενώ έχουν πληγεί από εναέριες ισραηλινές επιδρομές 450 στόχοι της Χαμάς.

«Η χερσαία εκστρατεία είναι εξαιρετικά πολύπλοκη» τόνισε ακόμη ο εκπρόσωπος του ΙDF και κατηγόρησε τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου ενώ δήλωσε ότι οι «Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούνται με κυνικό τρόπο».

«Εστιάζουμε στη διάλυση της Χαμάς» ήταν το προηγούμενο μήνυμα του Χαγκάρι.
Πηγή: protothema.gr