Πρωτόγνωρη εμπειρία για μαθητές του Βόλου – Έπαιξαν μπάσκετ σε αναπηρικά αμαξίδια (εικόνες και βίντεο)

Επίδειξη αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο με την συμμετοχή των μελών του Συλλόγου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», παρακολούθησαν σήμερα μαθητές των 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν και οι ίδιοι στον αγώνα, αποκομίζοντας μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποίησαν τα αναπηρικά καροτσάκια σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης που ανέδειξε τα προβλήματα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Η δράση υλοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος», μετά από πρωτοβουλία των φορέων που συμμετέχουν στο Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η οποία θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 και γιορτάζεται σε όλον τον πλανήτη στις 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί επίδειξη αγώνα Goal Ball με την συμμετοχή μελών του σωματείου «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» και των μαθητών/τριων του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φόρεσαν τις ειδικές μάσκες που προσομοιώνουν την απώλεια όρασης για να βιώσουν την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουν τα τυφλά άτομα τόσο στην καθημερινότητα τους όσο και στις απαιτήσεις μιας αθλητικής δραστηριότητας.