“Αγριο παρασκήνιο” για να αναιρέσει ο Τζανακούλης τον … εαυτό του

H Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την εκλογή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Θάνου Θεοδώρου, μετά την παραίτηση από τη θέση, του Γιώργου Μουλά και την απόφαση υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Κώστας Τζανακούλης. Λίγη ωρα αγρότερα και αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προηγήθηκε “έκρηξη” του Αχιλλέα Μπέου, η απόφαση εξαφανίστηκε από την διαύγεια! Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που είναι επικεφαλής του ελέγχου της νομιμότητας όλων των αποφάσεων που λαμβάνουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενδεχομένως άφησε ανοιχτά όλα τα περιθώρια στον δήμαρχο Βόλου να πιστεύει πως η απόφαση θα αλλάξει, γιατί “ηττες” δεν ανέχεται ο Α. Μπέος… ασχέτως εάν η μια διαδέχεται την άλλη.

Ο κ. Τζανακούλης  που υπέγραψε ο ίδιος την απόφαση ακύρωσης εκλογής του Θεοδώρου την οποία έκριναν παράνομη οι νομικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας με βάση τη νομοθεσία, θα πρέπει -εάν άφησε τα περιθώρια στον Μπέο να πιστεύει κάτι τέτοιο- να φέρει τα “πάνω-κάτω” και να δώσει εντολή στους νομικούς να αλλάξουν το σκεπτικό του Νόμου…  και να το προσαρμόσουν αναλόγως. Πως θα γίνει αυτό, εάν γίνει, πως θα “γυρίσουν” το Νόμο στο ανάποδό του, πως θα υπογράψουν, εάν υπογράψουν αντίθετη απόφαση από αυτή που επίσημα εξέδωσαν , θεός ξέρει…   Εμείς, οι θεατές, ξέρουμε από την δική μας πλευρά πως οι νόμοι υπάρχουν για να  θέτουν όρια  στα δημοκρατικά πολιτεύματα. Αλλο αν κάποιος θεωρεί ότι τα όρια αυτά είναι άδικα ή θίγουν τα συμφέροντά του. Οφείλει να περάσει την άποψή του με τα μέσα και τις διαδικασίες που προσφέρει το πολίτευμα, που υποτίθεται υπηρετεί και εάν αυτές οι διαδικασίες του είναι άγνωστες ή “ξένες”, το πρόβλημα είναι δικό του και όχι του Νόμου.

Πάντως το τραγελαφικό παρασκήνιο που προηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην Αποκεντρωμένη έγινε γνωστό στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και λογικό ηταν να γίνουν όλα συνέβησαν γνωστά. Δεν ζουν μονοι στον κόσμο οι “πρωγαγωνιστές” της υπόθεσης και δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν γνωστό πως πραξικόπημα στην διοίκηση με γελοιοποίηση κάθε διαδικασίας δεν θα γίνει ανεκτό.

Η απόφαση Τζανακούλη, που εκδόθηκε το πρωϊ στη Διαύγεια με το σκεπτικό ακύρωσης της εκλογής του Θάνου Θεοδώρου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου:

Συμβουλίου σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που αναφέρεται ως χρόνος συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η προαναγγελία ανάκλησής της, λίγη ωρα αργότερα: