Απέσυρε προφορικά επιστολή και ερωτηματολόγιο ο Κασσελάκης και τα… επανέφερε γραπτά

Σε τακτικισμούς επιδίδεται από χθες τα μεσάνυχτα η πλευρά Κασσελάκη, επιχειρώντας να «σκεπάσει» τον εσωκομματικό εμφύλιο και την αντίδραση σύσσωμης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στην προσβλητική επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές κοντά στην ηγεσία, επιχειρούν να πείσουν ότι ουδέποτε αποσύρθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη η επιστολή που εστάλη τη Δευτέρα, από τον ίδιο, προς τα μέλη του οργάνου, παρά το γεγονός ότι εκείνος είπε άλλα από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης, καθώς βρέθηκε να έχει την στήριξη μόνον του Νίκου Παππά και της Θεοδώρας Τζάκρη. Τώρα, στελέχη της Γραμματείας εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ζητήσει την έγκριση του συνεδρίου για τα ζητήματα αυτά, όπως θα επιδιώξει να λάβει στήριξη ως τις εκλογές του 2027.

Είπε – Ξείπε
Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά, πηγές της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη που έστειλε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα με την οποία τα καλούσε να σταματήσουν να «κυνηγούν χίμαιρες», δεν έχει ανακληθεί. Πρόσθεταν μάλιστα ότι μόνο ένα μέλος ζήτησε ψηφοφορία και το αίτημα απορρίφθηκε. Αντίθετα, τα διαφωνούντα μέλη της Γραμματείας σημειώνουν ότι δεν υπήρχε λόγος για ψηφοφορία, από τη στιγμή που ο κ. Κασσελάκης είχε αποσύρει τόσο την επιστολή, όσο και το περιβόητο ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος.

«Η επιστολή του Προέδρου, ανακλήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο πριν το τέλος της συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία, ομόφωνα. Κανείς δεν έθεσε θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου άρα η απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί είναι και πλεονασμός και εκτός τόπου και χρόνου» αναφέρουν στελέχη που μετείχαν χθες στο όργανο, τοποθετούμενα απέναντι στους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να συνηγόρησε στο γεγονός ότι το Συνέδριο που ξεκινά αύριο θα κινηθεί στις θέσεις που διαμορφώθηκαν από τον προσυνεδριακό διάλογο, όπως επιβεβαιώνει και η διαρροή της Κουμουνδούρου, αφήνοντας προσώρας στην άκρη καταστατικές αλλαγές.

Ωστόσο – και παρά τα όσα δέχθηκε στην κομματική συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης – εξακολουθεί να υπάρχει στην πλατφόρμα του iSYriza και το ερωτηματολόγιο, που προκάλεσε και την έντονη εσωκομματική κόντρα, καθώς θέτει ερωτήματα για το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στην ταυτότητα, το όνομα, το λογότυπο του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν «επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη».

«Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο», πρόσθεσαν. Σημειώνεται ότι δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο «δεν θα γίνω Ιφιγένεια» που διέρρευσε η πλευρά Κασσελάκη, καθώς τα 17 μέλη της Γραμματείας ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο του κόμματος ότι δεν του δίνουν «λευκή επιταγή» ως τις εθνικές εκλογές του 2027.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είπε χθες στη συνεδρίαση ότι «να πάμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση», προκειμένου να «στεγανοποιήσει» επικοινωνιακά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να επεκτείνει τη θητεία του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έως το 2027, ζητώντας προκαταβολικά πως δεν υπάρξει καμία μορφή προσωπικής του αμφισβήτησης.

Τότε, 17 από τα 24 στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ανταπάντησαν ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή μέχρι το 2027 και ότι θα κριθούν όλοι στις Ευρωεκλογές. Για το λόγο αυτό, μετά την σημερινή διαρροή πως «Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: «Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη», κορυφαία στελέχη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, για τα όσα εκπέμπει η Κουμουνδούρου.

Μωραϊτης: Μόνον νέες εκλογές από τη βάση θα τον έσωζαν
Θα τον κάνουν κομματάκια με συνεχείς διαφοροποιήσεις ώστε να μην ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και να του χρεώσουν το εξευτελιστικό ποσοστό, έγραψε σε ανάρτησή του ο γνωστός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, για να προσθέσει μάλιστα ότι μόνον νέες εκλογές από τη βάση θα τον διέσωζαν, «αλλά έκανε πίσω», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση:

Πηγή: protothema.gr