Στην φυλακή, από όπου αφέθηκε ελεύθερος πριν μια εβδομάδα επέστρεψε χθες ο γιατρός – εμπρηστής

Χθες καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, καθώς στις 24 του μήνα έβαλε για μια ακόμη φορά στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία. Χθες ο 62χρονος γιατρός-κλοσάρ καταδικάστηκε  για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ από τη φωτιά θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε όμορες ιδιοκτησίες.
Ο 62χρονος παρουσιάζει έντονο ψυχιατρικό ιστορικό και εμμονή ως προς την αναίτια χρήση πυρός, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κινητοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία βάζοντας φωτιά στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία.
Υπενθυμίζεται ότι η γνωμάτευση της Ψυχιατρικής που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελία, είναι πως πρόκειται για ασθενή με σοβαρό ψυχοπαθητικό πρόβλημα και πλήρη επίγνωση των πράξεών του. Ο ασθενής δεν “απαντά” στα φάρμακα και πρέπει να εισαχθεί σε κλειστή δημόσια ή ιδιωτική δομή καθώς το Νοσοκομείο δεν μπορεί να τον φιλοξενεί. Η μεγάλη καθυστέρηση εισαγωγής σε κλειστό “ψυχιατρικό οικοτροφείο” οφείλεται μέχρι τώρα σε στενό συγγενικό του πρόσωπο που δεν απαντά θετικά ή αρνητικά για την δικαστική συμπαράσταση ώστε να οδηγηθεί σε ακούσια νοσηλεία ο ασθενής. Από τις φυλακές της Λάρισας όπου οδηγήθηκε χθες θα κριθεί εάν πρέπει να μεταφερθεί ξανά στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού.