Γιάννης Φέρτης: Η φωνή του έχει “γράψει ιστορία” σε πασίγνωστο τραγούδι με τον Νταλάρα

Ο καταξιωμένος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Γιάννης Φέρτης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (14/04), σε ηλικία 86 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Υπήρξε πρωταγωνιστής στη μεγάλη και μικρή οθόνη – και στο θέατρο – από τη δεκαετία του 1961 έως και 2024, συμμετέχοντας σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.

Μεταξύ άλλων, τον σπουδαίο ηθοποιό αποχαιρέτησε η Τάνια Τσανακλίδου γράφοντας στα social: “Αντίο αγαπημένε μου φίλε. Ήσουν ο πιο έντιμος και υπέροχος άντρας που γνώρισα στη ζωή μου. Καληνύχτα γλυκέ μου πρίγκιπα”.

Με την ιδιαίτερα επίσης εκφραστική φωνή του έχει ντύσει πληθώρα διαφημίσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Επίσης, την αναγνωρίσιμη φωνή του την συναντάμε και σε αρκετά τραγούδια, άλλοτε ως ερμηνευτή και άλλοτε ως αφηγητή, όπως και σε συναυλίες, σε μουσικές παραστάσεις και μεγάλα αφιερώματα.

Γιάννης Φέρτης – Η αφήγηση στον δίσκο “Μικρά Ασία”

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, το οποίο σημάδεψε με τη φωνή του, είναι το αγαπημένο “Σαν με κοιτάς”, που έχει γράψει ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο.